Galutinį komandų išsidėstymą lėmė paskutinioji turnyro diena. Sekmadienį susitiko Lietuvos ir Latvijos rinktinės. Pergales šventė Lietuvos krepšininkės ir krepšininkai.

Daliaus Ubarto treniruojamos Lietuvos merginos sekmadienį šeimininkes įveikė 68:64 (18:14, 24:14, 11:22, 15:14). Kelią į pergalę lietuvėms atvėrė kova dėl atšokusių kamuolių, kurią Lietuva laimėjo 49:32. Po varžovių krepšiu lietuvės atkovojo daugiau kamuolių nei po savo. Tai suteikė D.Ubarto komandai daug galimybių kartoti nepataikytus metimus. Lietuvės pelnė 25 „antrojo šanso” taškus, o latvės – tik 12.

Rezultatyviausia iš lietuvių buvo alytiškė Kristina Masionytė, pelniusi 19 taškų. Ji buvo pripažinta geriausia turnyro krepšininke savo komandoje.

Pirmąją vietą merginų turnyre iškovojo Rusija, antrą – Lietuva, trečiąją – Latvija, ketvirtos liko estės.

Lietuvos vaikinai šeimininkus sekmadienį sutriuškino šeimininkus 82:62 (19:13, 16:19, 17:16, 30:14).

Galutinį pranašumą Manto Šerniaus vadovaujami vaikinai susikrovė per paskutinį ketvirtį, nors rungtynių eigą kontroliavo visą laiką.

Lietuva ryškiausiai pranoko Latviją dviem statistikos rodikliais – tritaškiais ir atsarginių žaidėjų indėliu. Lietuviai pataikė 9 iš 20 tolimų metimų, o latviai – tik 4 iš 29. Lietuvos „suolas” pranoko šeimininkų atsarginius net 51:17.

Penki lietuviai įmetė daugiau nei 9 taškus, kai iš latvių dviženklį taškų skaičių surinko tik vienas krepšininkas (Artūras Kurucas – 22). Lietuvos rinktinėje rezultatyviausias buvo Martynas Arlauskas, kuris įmetė 18 taškų. Jis buvo išrinktas geriausiu turnyro žaidėju savo komandoje.

Baltijos taurės turnyre lietuviai užėmė pirmąją vietą, antri liko latviai, treti – turkai, ketvirti – estai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)