„Kariai ir sportininkai, ypatingai aukšto lygio profesionalai, turi tam tikrą režimą, taisykles, kurių turi laikytis. Į tai įeina treniruotės, pratybos. Čia yra pats didžiausias panašumas, – apie kareivių ir sportininkų profesijų panašumus kalbėjo Lietuvos kariuomenės vadas. – Mes ruošiamės ginti tėvynę, o sportininkai ir, aišku, „Žalgiris“ atstovauja mūsų šaliai. Žinoma, ir mes dalyvaujame tarptautinėse pratybose bei mūsų vardas pakankamai žinomas tarp sąjungininkų. Taigi matau daugiau panašumų nei skirtumų.“

Generolas leitenantas pabrėžė, jog kiekviename Lietuvos kariuomenės dalinyje yra sporto salės, kuriuose kareiviai ne tik stiprina kūnus treniruokliais, tačiau ir žaidžia krepšinį. Antrąja religija vadinamas krepšinis – yra įvardijamas kaip mėgstamiausia sporto šaka Lietuvos kariuomenėje. Žinant tai, prieš pusantrų metų Kauno „Žalgirio“ klubo ir Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimas neturėtų stebinti.

Anot V. Žuko, pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, per ne itin ilgą laiką jau davė pastebimai daug naudos Lietuvos kariams, kurie džiaugiasi galėdami lankytis „Žalgirio“ komandos rungtynėse. Žalgiriečiai savo ruoštu pagerbia karius jau dvejus metus Lietuvos kariuomenės dienos proga žaisdami kariškais motyvais papuoštomis krepšinio aprangomis.

„Per pusantrų metų 2500 karių apsilankė „Žalgirio“ rungtynėse. Kariuomenės koncentracija aplink Kauną yra pati didžiausia Lietuvoje – Rukla, Kaunas – daug karinių dalinių, todėl labai džiaugiamės, didžiuojamės šiuo bendradarbiavimu. Žinoma, ir pats „Žalgirio“ vardas yra susijęs su viena didžiausių Lietuvos kariuomenės pergalių. Esame ir mes pasiruošę prisidėti organizuojant gatvės krepšinio turnyrus, krepšininkams apsilankant kariniuose daliniuose. Kareiviai labai domisi krepšiniu ir laukia krepšininkų svečiuose“, – apie „Žalgirio“ ir Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimo naudą kalbėjo kariuomenės vadas.

V. Žukas #ŽaliaBalta laidos pokalbio pabaigos metu pasidalino savo įžvalgomis apie tai, ko galėtų kareiviai ir žalgiriečiai pasimokyti vieni iš kitų. Anot Lietuvos kariuomenės vado, svarbu, kad abi pusės pasisemtų geriausius priešingų profesijų aspektus.

„Krepšininkams linkiu motyvacijos ir atsidavimo savo profesijai. Tai yra labai svarbu kariškiams. Labai svarbu suvokti, ką jie daro, dėl ko jie tai daro. Kas yra jų tėvynė, tradicija, istorija. Manau, žalgiriečiai galėtų pasimokyti iš kariuomenės būtent tų tradicijų laikymosi. Na, o kariuomenei iš „Žalgirio“ linkėčiau pasisemti užsidegimo, pergalių troškimo“, – teigė laidos pašnekovas.