Susitikimas vyko Serbijos krepšinio federacijos privačiame biurų pastate, kuris yra įsikūręs Belgrado miesto centre. Susitikime dalyvavo Serbijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Dejanas Tomaševičius, viceprezidentas Igoris Rakoševičius bei Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas ir LKF jaunimo rinktinių vadovas Justas Kalinauskas.

,,Džiaugiamės galėdami susipažinti su Serbijos krepšinio mokykla, federacijos vystomais projektais ir jaunųjų talentų rengimu bei atranka. Paliesta buvo ir problematika, kuri yra aktuali abiems federacijoms – žalinga krepšinio agentų veikla su krepšininkais iki 18 metų“, – po susitikimo sakė Mindaugas Špokas.

Susitikimo metu sutarta dėl įvairaus amžiaus grupių, pradedant U15 ir baigiant moterų ir vyrų, nacionalinių rinktinių kontrolinių rungtynių ateityje.

Savo ruožtu, LKF atstovai pristatė Lietuvos krepšinio piramidę. Serbus labiausiai nustebino LKF vykdomas ir pilnai finansuojamas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionatas ir tai, kad jis vykdomas visose amžiaus grupėse nuo U12 iki U19, A ir B divizionuose.

Serbijos atstovai buvo maloniai nustebę, nes jų šalyje vyksta tik dviejų amžiaus grupių (U17 ir U19) vaikinų čempionatas ir tik vienos amžiaus grupės (U17) merginų čempionatas.

Europos FIBA jaunimo vaikinų naujausiame reitinge Lietuva yra pirmoje vietoje, o Serbijos antroje.

Po susitikimo abiejų federacijų atstovai stebėjo Jr.NBA finalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)