„Merginoms reikėjo pajusti pergalės skonį, dėl to ir žaidėme pratęsimus – labai norėjosi laimėti. Kita vertus, galėjome išbandyti ne tik pagrindines savo žaidėjas“, – po rungtynių sakė Lietuvos U20 merginų rinktinės vyriausiasis treneris Ričardas Maceina.

Jis džiaugėsi, kad merginos po pirmadienį 57:63 pralaimėtų rungtynių padarė tinkamas išvadas ir žaidė kitaip nusiteikusios.

„Jau buvo matyti susižaidimas. Dabar vyksime į Turkiją, kur dalyvausime turnyre. Ten dar labiau sustyguosime žaidimą ir Europos čempionatui ši rinktinė bus pasirengusi“, – sakė R. Maceina.

Skirtingai nuo pirmadienio rungtynių lietuvės iškart aktyviai pradėjo dvikovą. Antrame kėlinyje Lietuvos persvara buvo pasiekusi ir 11 taškų (26:15), tačiau latvės baigiantis kėliniui skirtumą sumažino iki dviejų taškų.

Pirmaujanti komanda per rungtynes keitėsi šešis kartus, septynis sykius rezultatas buvo lygus.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje rungtyniavo vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė, pelniusi 18 taškų ir atkovojusi 16 kamuolių. 14 taškų (2/10 tritaškiai) ir 4 rezultatyvius perdavimus pridėjo įžaidėja Agnė Černeckytė.

Latvijos rinktinei 17 taškų (0/7 dvitaškiai) surinko Sindija Kudule.

Lietuvos U20 merginų rinktinė iš turnyro Turkijoje, kurioje žais birželio 18-22 dienomis, grįš į Vilnių ir stovyklaus iki birželio 28 dienos.

Liepos 2 dieną Juodkalnijos sostinėje Podgoricoje jos pradės Europos U20 B diviziono kovas. Rinktinės tikslas – iškovoti teisę žaisti A divizione.