„Pasiruošimą Europos merginų čempionatui pradėjome jau beveik prieš mėnesį. Kalbu apie trenerių kolektyvą. Su trenere Rasa Kreivyte aptarėme kandidačių sąrašą, diskutavome dėl žaidimo modelio. Su fizinio rengimo treneriu Vytautu Pliauga derinome fizinius krūvius ir darbo planą. Treneris Simas Juraitis ieško informacijos apie pirmąsias varžoves, Ukrainos rinktinę. Greta Martirosianaitė ruošia reikiamus medikamentus ir derina valgiaraštį.

Smagu, kad pavyko surinkti beveik visas norimas kandidates. Tik kelios žaidėjos negalės prisijungti prie rinktinės dėl sveikatos ir asmeninių priežasčių. Manau turėsime greitą, mobilią sudėtį, stengsimės išnaudoti žaidėjų stipriąsias savybes ir tikimės patekti tarp trijų geriausių komandų, kurios iškovos teisę kitais metais žaisti A divizione“, – kalbėjo merginų rinktinės vyr. treneris Egidijus Ženevičius.

Po stovyklos Ukmergėje rinktinė kelsis į Kėdainius, kur dvidešimetės sužais dvi kontrolines rungtynes prieš Baltarusijos rinktinę.

„Daugelis žaidėjų žaidė Lietuvos moterų lygoje ir atliko svarbius vaidmenis savo komandose. Turėsime tarp kandidačių ir dvi žaidėjas, kurios studijavo ir žaidė krepšinį Amerikoje, taip pat vieną žaidėją iš Italijos. Čempionate žaisime stiprioje grupėje: Didžioji Britanija, Graikija, Ukraina, Rumunija ir Izraelis. Pirmasis varžovas – Ukrainos rinktinė, apie kurią šiuo metu renkame informaciją“, – tęsė dvidešimtmečių vyr. treneris E. Ženevičius.

Kontrolinės rungtynės:

2018.06.13 | U20 LTU – U20 RUS (Ryga, Latvija)

2018.06.14 | U20 LTU – U20 LAT (Ryga, Latvija)

2018.06.24 | U20 LTU – U20 BLR (Kėdainiai, Lietuva)

2018.06.25 | U20 LTU – U20 BLR (Kėdainiai, Lietuva)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)