Verta paminėti, kad lietuviai, kurie pataikė vos 2 tritaškius iš 17-os bandymų, iš viso atliko tik 4 rezultatyvius perdavimus, o jų visų autorius – Domantas Sabonis, kuris pasižymėjo dvigubu dubliu: 14 taškų (7/17 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 0/1 bauda) ir 11 atkovotų kamuolių.

Lietuva: Domantas Sabonis 14 (11 atk. kam.), Martynas Sajus 9 (8 atk. kam.), Edvinas Šeškus ir Paulius Valinskas (5 klaidos) po 6, Erikas Kubilius 5 taškai.

Turkija: Kartalas Ozmizrakas 14, Metecanas Birsenas 12, Okbenas Ulubay'us 10, Muhsinas Yasaras po 6.

Ketvirtadienį mūsiškiai susitiks su slovėnais.

20-metės merginos nepasigailėjo rumunių

Po pirmojo kėlinio intrigos nepalikusi ir Lietuvos dvidešimtmečių (U20) merginų rinktinė iškovojo įspūdingą pergalę Europos B diviziono čempionate Juodkalnijoje. Ričardo Maceinos auklėtinės net 101:28 (26:6, 20:2, 29:5, 26:15) sutriuškino Rumunijos bendraamžes.

Lietuvės pranoko varžoves beveik visose statistinėse kategorijose. Rumunės per du kėlinius nebuvo padariusios nė vieno rezultatyvaus perdavimo, jos didžiąją dalį taškų rinko baudų metimais.

Rezultatyviausia Lietuvos komandoje buvo Daugilė Šarauskaitė, pelniusi 17 taškų (7 atk.kam.), 15 pridėjo Ieva Savickaitė. 13 – Roberta Mizgerytė, po 12 – Dalia Belickaitė ir Evelina Mauraitė.

Jau pirmame kėlinyje Lietuvos komanda parodė, kad Rumunijos atstovės didelių vilčių šiose rungtynėse gali nepuoselėti. Galingai startavusios lietuvės po dešimties minučių jau turėjo 20 taškų persvarą – 26:6. Antrame ketvirtyje Lietuvos merginos nemažino tempo ir visiškai neutralizavo varžoves. Iki didžiosios pertraukos rumunės sukrapštė vos du taškus, o Lietuvos rinktinės pranašumas jau buvo nepadoriai didelis – 46:8.

Situacija nesikeitė ir trečiame kėlinyje, kuriame Lietuvos rinktinė dominavo abiejose aikštės pusėse. Paskutinė mačo dalis buvo tik formalumas.

Penktadienį Lietuvos rinktinė susitiks su Didžiosios Britanijos krepšininkėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)