Trečio kėlinio pabaigoje Margiris Normantas aidint sirenai pataikė iš vidurio aikštės, tačiau teisėjai nusprendė, kad metimas buvo atliktas jau pasibaigus laikui ir trijų taškų neįskaitė.

Nors po trijų ketvirčių lietuviai atsiliko 47:51, lemiamame kėlinyje jie perėmė iniciatyvą ir po kelių žudančių tritaškių atitrūko 66:56 bei per likusį laiką savo varžovams atsigauti taip ir nebeleido.

Po 17 taškų surinko Martynas Sajus (12 atk. kam.) ir Ignas Fiodorovas, 12 pridėjo Kristupas Žemaitis, po 6-is – Martynas Echodas ir Margiris Normantas, 5-is – Tautvydas Pauliukėnas.

Turkams 23 taškus pelnė Tolga Gečimas, 10 – Egemenas Gumenas, po 8-is – Berkas Ugurlu ir Yigitas Arslanas, 6-is – Ege Araras.

Abi komandos jau buvo susitikusios grupių etape ir tada 90:68 pajėgesni buvo turkai, kurie iki šiol šiose pirmenybėse buvo laimėję visus penkis žaistus mačus.

Tomo Masiulio auklėtiniai Europos čempionato finale sekmadienį 21 val. susigrums su Ispanija, kuri 61:52 nugalėjo Vokietiją.

Primename, kad lietuviai pirmame etape A grupėje 68:90 neprilygo Turkijai, net 128:69 nušlavė Vengriją ir itin apmaudžiai 77:78 suklupo prieš Vokietiją. Negana to, Lietuvos rinktinė prarado vieną savo lyderių Martyną Varną, kuriam lūžo pėdos kaulas.

Visgi aštuntfinalyje mūsiškiai 81:62 įrodė savo pranašumą prieš turnyro šeimininkę Suomiją, o ketvirtfinalyje 79:69 pranoko ir Čekiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)