Lietuvos merginos atsirevanšavo už praleistą Pasaulio čempionatą, nugalėdamos kelias komandas, kurios jame dalyvavo. Tarp jų buvo ir Izraelio merginos, Debrecene (Vengrijoje) vykusiame planetos čempionate užėmusios ketvirtąją vietą.

Amsterdame rungtynės vyko vienoje grupėje, kurią sudarė septynios komandos. Klaipėdietės Gintarė Kačinskaitė, Livija Kaktaitė, Ieva Šerpytytė ir Ramunė Vainoraitė 9:5 nugalėjo Estiją, 13:14 nusileido Nyderlandams, 11:9 parklupdė Andorą, 13:12 – Izraelį, 18:4 Velsą ir 12:11 – Lenkiją.

Finale lietuvės vėl susitiko su lenkėmis ir vėl laimėjo 8:5.

Savo ruožtu kauniečiai Arnoldas Januška, Šarūnas Toločka, Andrius Vitkauskas ir Augustas Žilinskas, Pasaulio čempionate užėmę šeštąją vietą, Amsterdame iškovojo antrąją – drauge su kelialapiu į Europos pirmenybes.

Pirmajame etape lietuviai 11:9 įveikė čekus, 14:17 pralaimėjo olandams, 18:13 nugalėjo makedonus ir 21:6 Velsą. Ketvirtfinalyje Lietuva 21:10 sutriuškino Andorą, pusfinalyje 16:7 parklupdė Rusiją. Finale lietuviai vėl susitiko su makedonais ir buvo ženkliai išsiveržę į priekį. Tačiau paskutinėmis minutėmis geriau sekėsi Makedonijos trijulei, kuri laimėjo finalą 16:12.

Finalinis Europos trijulių U18 čempionato etapas vyks Minske rugpjūčio 21-23 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)