Mūsų šalies rinktinei atstovaus šios krepšininkės:

gynėjos Justina Kraujūnaitė (174 cm), Austėja Širšinaitytė (164 cm), Greta Tamašauskaitė (172 cm) bei Eglė Žilytė (165 cm), puolėjos Simona Dobrovolskytė (180 cm), Gintarė Jasiunskaitė (186 cm), Aurelija Putramentaitė (179 cm), Elžbieta Čeponytė (180 cm), Ieva Kazlauskaitė (180 cm), bei vidurio puolėjos Roberta Mizgerytė (188 cm) ir Rūta Savickaitė (188 cm).

„Mūsų užduotį apsunkina tai, kad šis čempionatas vyks nauja sistema. Iš penkių D grupės komandų į antrą etapą pateks tik dvi rinktinės, o likusios tęs kovą tik dėl 9-18 vietų. Todėl mums būtinai reikia siekti vienos iš dviejų pirmų vietų grupėje“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausioji trenerė Diliara Velišajeva.

Ji pažymėjo, kad mūsų šalies merginoms labai svarbios bus pirmos rungtynės su juodkalnietėmis.

„Svarbiausia iškopti į antrą etapą, kur komandos rungtyniaus dėl 1-8 vietų. Jeigu grupės varžybas sužaisime gerai, merginos pajus pasitikėjimą savo jėgomis ir, tikiu, sėkmingai pasirodys antrajame etape“, – vylėsi D. Velišajeva.

Lietuvos krepšininkės kausis D grupėje kartu su Škotijos, Ukrainos, Vokietijos ir Juodkalnijos nacionalinėmis komandomis. Į A divizioną iškops trys stipriausios B diviziono komandos.