Lietuvos rinktinei antradienio rungtynėse po 18 taškų pelnė Mantas Mockevičius ir Tomas Lekūnas. 10 taškų ir 7 atkovotus kamuolius pridėjo Osvaldas Olisevičius. Roko Narkevičiaus ir Simono Kymanto sąskaitoje - po 8 taškus, Pauliaus Semaškos ir Martyno Paliukėno - po 6, Aurimo Majausko - 2.

Naudingiausiai turnyre Kauno sporto halėje žaidusiu lietuviu išrinktas M. Paliukėnas.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas teigia, kad amerikiečių sprendimas surengti treniruočių stovyklą mūsų šalyje yra neeilinis įvykis Lietuvos krepšinio pasauliui.

„Su amerikiečiais turime bendrų projektų, esame vertinami kaip patikimi partneriai. Bendradarbiavimą su šia didele krepšinio šalimi labai vertiname ir juo džiaugiamės. Per vieną susitikimą pasiteiravome, ar jie nenorėtų atvykti pas mus, nes 17-mečių pasaulio čempionatas vyks Vokietijoje, reikės laiko aklimatizacijai. Jie pasiūlymą priėmė, - prisiminė M. Balčiūnas. - Amerikiečiai jokių ypatingų sąlygų neiškėlė. Poreikiai tradiciniai: geras viešbutis, maitinimas, transportas, treniruočių sąlygos. Visa tai mes jiems suteikėme.“

Sėkmingas jaunių rinktinės vizitas gali atverti kelius platesniam bendradarbiavimui ateityje. Galima tikėtis, kad mūsų šalyje išvysime ir daugiau JAV rinktinių, kurių lauks oficialios varžybos Europoje. Taip Lietuvos rinktinės įgytų galimybę išmėginti jėgas per kontrolines rungtynes su galingu varžovu, o amerikiečių mačai visada sulaukia ir didelio visuomenės dėmesio. Bendradarbiavimo su JAV krepšinio federacija viršūnė, be abejo, būtų JAV vyrų rinktinės vizitas.

„Domėjomės tokia galimybe, sužinojome sąlygas. Amerikiečius galima būtų priimti naujuosiuose Kauno sporto rūmuose. Tačiau dar reikėtų surinkti ir nemažą pinigų sumą, kad įgyvendintume svajonę pas mus išvysti JAV vyrų rinktinę“, - sakė M. Balčiūnas.

Trečiadienį Lietuvos rinktinė išvyksta į Vokietiją, o pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes penktadienį žais su Kinijos bendraamžiais.

Šaltinis
www.musukrepsinis.lt
www.musukrepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją