„Žaidėme solidžiai pirmas 17 minučių, tačiau antro kėlinio pabaigoje praradome koncentraciją ir neuždarėme jo taip, kaip reikėjo. Antroje pusėje, paprasčiausiai neprilygome savo varžovams – nei fiziškai, nei psichologiškai.

Jie nuo pat pradžių keitėsi gynyboje, naudojo kelias skirtingas schemas ir mes su tuo susitvarkėme, tačiau antroje pusėje jie mus nuvijo nuo tritaškio linijos ir daug efektyviau atakavo. Jie nusiėmė per daug kamuolių puolime, rinko lengvus taškus iš to. Didžiulė mūsų taktinė klaida – ne vieną kartą palikti geriausius jų metikus laisvus. Tai brangiai mums kainavo", – atvirai dėstė strategas.

Igoris Miličičius

Lenkijos komanda prieš šią nesėkmę buvo laimėjusi penkis mačus paeiliui olimpinėje atrankoje, kur įrodė pranašumą prieš estus, vengrus, portugalus bei dukart prieš bosnius.

„Turime daug pasimokyti iš tokios patirties. Laikėme ilgą pergalių seriją, visada būdavome energinga komanda, kuri spausdavo varžovus tiek gynyboje, tiek puolime, tačiau ketvirtadienį viskas buvo visai kitaip. Tai gera, grūdinanti patirtis“, – pozityvo rado I. Miličičius.

Lietuviai prieš lenkus per du kėlinius išmetė 21 tritaškį, o rungtynes užbaigė krepšį iš toli atakavę net 33 kartus, iš kurių pataikė 13 (39,4 proc.). Iš Kroatijos kilęs treneris pripažino, jog tai nebuvo jo siužeto dalis.

„Mes tikrai neplanavome leisti jiems mesti tiek daug. Žinojome, kad jie turi ne vieną efektyvų snaiperį komandoje. Buvo situacijų, kai mes keitėmės gynyboje suteikdami daugiau laisvės metikams. Tai buvo kritinės klaidos, kurios įvyko per dažnai.

Tiesa, tokia pat didele problema liko asmeninė gynyba. Lietuviai per lengvai įveikė savo tiesioginius varžovus, veržėsi link krepšio, o tose situacijose sugebėdavo rasti laisvus snaiperius. Mes tikrai stengėmės juos stabdyti.

Rokas Giedraitis metė net 7 laisvus tritaškius, o tai yra ženkliai per daug. Pirmas jo metimas buvo fantastiškas, iš labai sunkios pozicijos, tačiau vėliau jis turėjo 5-6 progas mesti laisvas iš toli. Taip būti negali“, – pyko praėjusį savaitgalį Italijos taurės turnyre su „Napoli Basket“ klubu triumfavęs treneris.

Rokas Giedraitis

R. Giedraitis iš tiesų turėjo daug progų pasižymėti iš toli ir jomis naudojosi efektyviai – pataikė 3 iš 7 mestų tritaškių ir metė vos 2 dvitaškius, kuriuos abu pataikė. Belgrado „Crvena zvezda“ lyderis mačą užbaigė su 13 taškų, 3 atkovotais kamuoliais ir 14 naudingumo balų.

Įspūdingesnį pasirodymą šįkart surengė Osvaldas Olisevičius. Italijoje rungtyniaujantis puolėjas per 20 minučių supylė 20 taškų (4/5 dvit., 4/7 trit.), išdalino 2 rezultatyvius perdavimus ir nusiėmė 1 kamuolį (18 naud. balų).

Osvaldas Olisevičius

„Jis manęs visiškai nenustebino, – dėstė Italijoje dirbantis lenkų strategas. – Jis dar vienas puikus metikas, o mes turėjome daug atsakingiau prieš jį gintis.

Tiesa, tvarkaraščio situacija mums nebuvo dėkinga – per 3 dienas ir 2 treniruotes viskam pasiruošti negalėjome, tačiau nebuvau patenkintas auklėtinių gynyba prieš jį.“

Prie raudonai-baltų šiam atrankos langui prisijungė du Eurolygos krepšininkai – Mateuszas Ponitka (Belgrado „Partizan) ir Aleksanderis Balcerowskis (Atėnų „Panathinaikos“). Aikštėje patogiau ketvirtadienį atrodė Graikijoje žaidžiantis aukštaūgis – 11 taškų (4/6 met.), 8 atkovoti kamuoliai ir 16 naudingumo balų.

„Jie tikrai ne pačioje geriausioje formoje, tačiau jie yra mūsų lyderiai. Mes norime juos sugrąžinti į ritmą, duoti daug laiko aikštelėje, kadangi klubuose jie pakankamai nežaidžia.

Aš manau, jog labai svarbu, kad jie čia atvyko ir džiaugiuosi, kad jie nebijo daryti klaidų ir žaidžia savo krepšinį. Jie privalo įsivažiuoti ir įgauti pasitikėjimą savimi, nes vasarą mums jų gyvybiškai reikės.

Lukas Lekavičius ir Aleksanderis Balcerowski

Tikiuosi, kad jiems žaidimas čia išeis į naudą ir jie gaus daugiau progų įrodyti savo kokybę Eurolygoje“, – optimistiškai kalbėjo strategas.

Yra šansų, jog Lenkijos komandą papildys labai talentinga trijulė žaidžianti už Atlanto, NBA lygoje. Jau kurį laiką sklinda kalbos apie Malcolmą Brogdoną ir jo norą atstovauti Lenkijai, o taip pat yra šansų, jog prie komandos prisijungs aukštaūgis Jeremy Sochanas ir gynėjas Brandinas Podziemski.

„Nenoriu kalbėti apie šansus, tačiau mūsų krepšinio federacija sunkiai dirba ir stengiasi susitarti su keliais žaidėjais. Tikimės, jog iki vasaros prisijungs naujų žaidėjų, o svarbiausiems turnyrams turėsime geriausią įmanomą sudėtį“, – neišsiplėtė I. Miličičius.

Jonas Valančiūnas, Jeremy Sochan ("Spurs")

Įdomu tai, jog Lenkijos krepšininkai atrankoje į „Eurobasket 2025“ rungtyniauja jau turėdami bilietą į pagrindinį turnyrą, kadangi bus čempionato šeimininkai kartu su Latvija, Suomija bei Kipru. Tiesa, treneris nesiskundžia papildoma proga pasitreniruoti kartu su komanda:

„Džiaugiuosi, kad žaidžiame, nes galime išlaikyti savo formą. Tuo pačiu, tai ir taktiškai naudinga, kadangi galime pažvelgti į savo būsimus varžovus, jų žaidimo stilių.

Taip pat labai svarbu išlikti šviežiems ir vieningiems prieš atranką į olimpines žaidynes. Mes paskutinius pusantrų metų žaidžiame puikų krepšinį, tad noriu, kad visi žaidėjai kalbėtų tarpusavyje aikštelėje ir toliau išlaikytų tą aukštą moralę.

Manau, kad būtent šios rungtynės mums padėjo ir dar padės pasiruošti tam, kas laukia šią vasarą.“

Liepos pradžioje jo vadovaujamos rinktinės laukia olimpinė atranka. Turnyre Ispanijoje Lenkija varžysis B grupėje kartu su Bahamų ir Suomijos rinktinėmis, kitame pogrūpyje dėl olimpinio kelialapio varžysis šeimininkė Ispanija, Angola ir Libanas.

Panašiai apie EČ atranką pasisakė ir 10 taškų prieš lietuvius sumetęs Michalas Michalakas.

„Manau, kad tai mums į naudą, kadangi visos kitos rinktinės čia žaidžia, treniruojasi kartu ir tobulėja. Nors jau turime bilietą į Europos čempionatą, į kiekvienas rungtynes ateiname su noru kovoti ir gerinti savo žaidimą. Tai puiki proga susižaisti ir neprarasti savo formos. Kitos komandos daro tą patį, tad mes jokiu būdu negalime atsilikti“, – treneriui antrino gynėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją