Prie jau anksčiau atsisakiusių ginti nacionalinės komandos garbę Kosto Slouko ir Tylerio Dorsey prisijungė ir Nickas Calathesas. 34-erių metų veteranas informavo Dimitrį Itoudį, kad pasirinko poilsį.

Nors išplėstiniame Graikijos kandidatų sąraše bus dukart NBA lygos MVP Giannio Antetokounmpo pavardė, nėra garantijos, kad jis tikrai prisijungs prie rinktinės.

Gianniui po NBA sezono buvo atliktos kelio procedūros, todėl jo statusas dėl planetos pirmenybių vis dar yra po klaustuku.

Pagrindiniu graikų įžaidėju turėtų tapti buvęs žalgirietis Thomas Walkupas, šiemet įgijęs šios šalies pilietybę.

Primename, kad ištraukti pasaulio čempionato burtai lietuvius nubloškė į D grupę kartu su Juodkalnija (FIBA-18), Meksika (FIBA-31) ir Egiptu (FIBA-55), kurios barjerą įveikus dėl vietos ketvirtfinalyje greičiausiai tektų konkuruoti būtent su C grupės favoritais JAV (FIBA-2) ir Graikijos (FIBA-9) krepšininkais.

LKF rinktinei kelia tikslą patekti į pirmąjį aštuonetą.

„Mano manymu, tikslas minimum – bilietas į Paryžių. O tikslus turi kelti federacija“, – spaudos konferencijoje sakė vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

2024-aisiais olimpiada vyks Paryžiuje, o pirmieji bilietai ten bus dalinami šiose planetos pirmenybėse – norint ten patekti tiesiausiu keliu, lietuviams reikia finišuoti tarp dviejų geriausių Europos šalių, arba trijų, jei tarp jų įsiterps ir šeimininkė Prancūzija.

Pasaulio čempionato kovos virs rugpjūčio 25-rugsėjo 10 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją