Ketveri metai – lygiai tiek laiko prabėgo nuo tada, kai „Olympiakos“ savo gretose dar turėjo krepšininką lietuvį. Ir nepilnu pusmečiu mažiau nuo tada, kai dabartinis Pirėjo komandos treneris Georgios Bartzokas su savo asistentais iš posto išstūmė paskutinį „lietuvišką“ trenerių štabą.

Apskritai pirmasis iš lietuvių „Olympiakos“ nariu tapo dabar aukščiausiuose NBA sluoksniuose besisukantis Artūras Karnišovas, būtent „raudonųjų“ gretose antrą kartą per karjerą (pirmasis įvyko dar 1992-aisiais Barselonoje) turėjęs progą pasivaržyti su Michaelu Jordanu. Ir ne tik pasivaržyti – mesti superžvaigždei iššūkį „taškų“ lenktynėse, kurias Čikagos „Bulls“ klubas prisimena iki šiol.

Permaininga buvo ir legendinio trenerio Jono Kazlausko istorija Pirėjuje, kuriai spalvingumo prideda prideda vaizdingas tuomet jo auklėtiniu buvusio Sofoklio Scortsaničio pasakojimas – lietuvis milžiną laiptinėje buvo užvaikęs taip, kad nors ir juokdamasis, bet „košmariška“ šią patirtį galiūnas graikas vadina iki dabar.

Savo legionieriaus karjerą būtent „Olympiakos“ pradėjo Renaldas Seibutis, o itin nesėkmingai pabaigė – Eurelijus Žukauskas. Dar dramatiškesnė – Arvydo Macijausko istorija, o kai kam iš lietuvių bendrą kalbą Pirėjuje sunkiai sekėsi rasti ne su graikais, o su... tautiečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją