Jos sprendimu 2007 metų Senojo žemyno čempionatas vyks Ispanijoje, o 2009 metų - Lenkijoje. Taip pat patvirtinta Italijos kandidatūra surengti 2007 metų Europos moterų krepšinio pirmenybes.

Kitų metų sausį į Lietuvą atvyks FIBA-Europa vadovai, kurie pasirašys oficialią sutartį dėl čempionato surengimo.

Kaip žinoma, visos trys šalys buvo pateikusios paraiškas rengti 2007 metų Europos pirmenybes.

Kaip Eltai papasakojo Lietuvos delegacijos atstovai, išnagrinėjus visas šalis aplankiusios FIBA-Europa komisijos ataskaitą, šeštadienį buvo gautas pasiūlymas lietuviams perkelti savo paraišką vėlesniam laikui. Po ilgokų apmąstymų tai ir buvo padaryta - Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas sekmadienį ryte įteikė paraišką rengti 2011 metų čempionatą. Ši paraiška ir buvo vienbalsiai patenkinta.

V.Garasto nuomone, tai yra didelis Lietuvos kaip krepšinio valstybės įvertinimas, nes mūsų šalis pirmoji iš buvusios SSRS respublikų gauna rengti tokio rango krepšinio varžybas, o mūsų šalies žiūrovai gaus galimybę savo akimis pamatyti pačius geriausius Europos žaidėjus.

Lietuvos kandidatūrą konferencijoje pristatė olimpiniai čempionai Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktorius pavaduotojas Algirdas Raslanas, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas V.Garastas ir generalinis sekretorius Saulius Samulevičius, FIBA-Europa varžybų komisijos narys ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis, taip pat AB "Ogmios Astra" valdybos pirmininkas Darius Leščinskas ir žurnalistas Linas Kunigėlis. Beje, Š.Marčiulionis yra komiteto narys ir turėjo balso teisę.

Šių metų rudenį visas tris pretenduojančias šalis aplankė speciali FIBA-Europa komisija, kuri Lietuvoje akcentavo, jog mūsų šaliai aktualiausias klausimas yra naujų arenų statyba. Lietuva siūlė Europos čempionato finalinio etapo rungtynes rengti Vilniaus "Siemens" arenoje, o grupių varžybas - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

Eltos žiniomis, lietuvių sprendimą rengti 2011 metų čempionatą lėmė realus situacijos įvertinimas, nes šio klausimo sprendimą atidėjus vėlesniam laikui, būtų tekę konkuruoti su naujomis kandidatėmis.

Kaip žinoma, Lietuva sykį jau rengė Europos vyrų krepšinio čempionatą - 1939 metais jis įvyko ką tik pastatytoje Kauno sporto halėje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją