„Ieškojome trenerio, kuris pirmiausia atitiktų mūsų komandos vertybes, – kalbėjo „7bet-Lietkabelio“ direktorius Martynas Purlys, – Mums labai svarbu tęstinumas.

Treneris Štelmaheris turi daug patirties, yra ne vienerius metus ir dirbęs, ir žaidęs Lietuvoje, puikiai pažįsta šią aplinką, o tai taip pat yra didelis privalumas.“

48-erių stratego pastaroji karjeros stotelė buvo Nymburko klubas Čekijoje, kur treneris dirbo praėjusio sezono pradžioje. Anksčiau specialistas vadovavo Talino „Kalev/Cramo“ (Estija), „Ventspilio“ (Latvija), Slupsko „Czarni“ (Lenkija), „Valmieros“ (Latvija) klubams.

Savo vyr. trenerio karjerą Štelmaheris pradėjo Lietuvoje, pirmuosius žingsnius treniravime žengęs Vilniaus „Ryto“ dubleriuose ir pagrindinės komandos trenerių štabe, o 2011-12 m. sezone vadovavo Pasvalio „Pieno Žvaigdžėms“.

Būtent su „Rytu“ buvęs krepšininkas pasiekė ir kone didžiausią savo žaidėjo karjeros pergalę – 2005 m. iškovojo tuometinę ULEB taurę (dab. Europos taurė). Vilniuje įžaidėjas praleido keturis sezonus, su sostinės ekipa vieną sezoną varžėsi ir Eurolygoje.

Eurolygoje latvis taip pat žaidė ir su Liublianos „Union Olimpija“ (Slovėnija) ir Stambulo „Ulker“ (Turkija) klubais, taip pat yra atstovavęs tokioms komandoms kaip Rygos „ASK“ (Latvija), Zelionos Guros „Zastal“, Vroclavo „Šlask“ (abi Lenkija), Stambulo „Pinar Karsiyaka“ (Turkija).

Ne vienerius metus Štelmaheris vilkėjo ir Latvijos rinktinės aprangą, o vėliau dirbo nacionalinės komandos trenerių štabe tiek kaip asistentas, tiek kaip vyr. treneris.

Šią vasarą Panevėžį paliko penkis sezonus klube praleidęs, į Ankaros „Turk Telekom“ klubą persikėlęs Nenadas Čanakas, trenerių štabą taip pat paliko „Gargždų“ vyr. trenerio postą užėmęs Laimonas Eglinskas. Sutartį su „7bet-Lietkabeliu“ pratęsė fizinio pasirengimo treneris Darius Aučyna.

Ketvirtadienį taip pat buvo paskelbta, kad kitame sezone Panevėžio ekipa varžysis Europos taurės turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)