Panevėžiečiai ketvirtame kėlinyje pirmavo įtikinamai – 70:54 (likus žaisti 7 min.), tačiau per anksti patikėjo pergale, pramiegojo trijų minučių varžovų spurtą 0:14 ir leido dzūkams grįžti į kovą dėl medalių – 70:68.

Svarbiu metu du tritaškius iš to paties krašto pataikė „Snaiperio“ konkursui besiruošęs Lukas Aukštikalnis (78:75), bet jis pats likus 9 sekundėms visiškai be reikalo prasižengė prieš Parishą Petty, kuris trimis baudomis išlygino rezultatą – 78:78.

Vis dėlto tobulai Ramūno Butauto nubraižyta ataka leido Dominikui Mavrai pelnyti lengvus taškus iš po krepšio ir išplėšti pergalę „Lietkabeliui“ – 81:78.

„Lietkabelis“: Lukas Aukštikalnis 20 (5/7 tritaškiai), Kšyštofas Lavrinovičius 12, Dominikas Mavra (7 rez. perd.) ir Vaidas Čepukaitis po 11 taškų.

„Dzūkija“: Parrishas Patty 15 (7 atk. kam.), Paulius Danisevičius 14 (6/8 dvitaškiai), Anatolijus Kaširovas 12 (7 atk. kam.), Gediminas Navickas 10 taškų.

Turnyro pusfinalyje „Lietkabelis“ 74:88 nusileido Kauno „Žalgiriui“, o „Dzūkija“ 61:81 neprilygo Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Komanda, tapusi SIL-Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtoja, bus apdovanota ne tik 15,65 kg svorio 24 karatų auksu dengta taure, bet ir 40 tūkst. eurų prizu.

Vicečempionui atiteks 25 tūkst. eurų, bronzinei ekipai – 15 tūkst. eurų, o ketvirtai vietai – 10 tūkst. eurų.

Piniginiai prizai – po 1,5 tūkst. eurų – laukia ir „Snaiperio“, „Oro karaliaus“ bei naudingiausio turnyro žaidėjo.

Trenerių komentarai

„Mintys dvejopos: žaidėme neblogai kantriai, po truputį krovėmės persvarą, tačiau vėliau ją lengva ranka išbarstėme, o pabaigoje svarstyklės išvis galėjo pakrypti priešininkų naudai. Pasakysiu atvirai: buvo išmušęs šaltas prakaitas. Nepaisant visko, esame laimingi, juk iškovojome trečiąją vietą, į priekį praleidome tik LKL grandus. Tai yra graži šventė visam Panevėžio krepšiniui. Mane į Panevėžio ekipą ir pasikvietė, kad ne tik pažaistume krepšinį, o kad klubas kažką laimėtų. Tą ir bandome daryti“, – sakė Ramūnas Butautas.

Prakalbus apie rungtynių pabaigoje taikliais metimais dzūkų ekipos krepšį terorizavusį savo komandos žaidėją Luką Aukštikalnį R. Butautas tarė: „Lukas turi šaltus nervus. Jis pataikė, kai visiems svilo padai. Šaunuolis.“

Žurnalistams pasiteiravus, kas nutiko, kad „Lietkabelio“ ekipa sugebėjo išbarstyti net 16 taškų persvarą, „Lietkabelio“ strategas nė kiek nepamąstęs atsakė: „Žmogus toks padaras: sakai vieną, bet visgi daro kitą. Juk mes nuolat vaikams sakome: „Neliesk daiktų“, bet jie vis tiek paliečia. Raginau žaidėjus neatsipalaiduoti, tačiau visgi sugebėjome išbarstyti persvarą. Dzūkai už tą pasiaukojimą buvo verti pergalės. Būtų buvę gėda važiuoti namo, o dabar jau vyksime su šypsenomis veiduose“, – pabrėžė R. Butautas.

Daugelį krepšinio specialistų nustebinusios ir ketvirtą vietą turnyre iškovojusios „Dzūkijos“ komandos treneris Alaras Varakas po mažojo finalo rungtynių džiaugėsi, kad pavyko pademonstruoti charakterį ir sukurti išties gražią kovą bei intrigą.

„Mums buvo labai sudėtinga savaitė – per kelias dienas žaidėme su trimis labai pajėgiomis komandomis – Klaipėdos „Neptūnu“, Vilniaus „Lietuvos rytu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“. Kovėmės išties gerai, parodėme charakterį, tačiau pritrūko jėgų ir šiek tiek sėkmės. Buvome išties arti pergalės“, – teigė A. Varakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)