„Jau prieš rungtynes sakiau, kad „Rytas“ yra puiki komanda ir žaidžia gerą krepšinį. Pirmoje rungtynių pusėje mes žaidėme jų žaidimą, tad įkritome į deficitą. Mums pasisekė, kad varžovai dar labiau neišsiveržė į priekį, nes jie pataikė 1 iš 14 tritaškių. Jie prametė daug gerų, laisvų metimų ir jų persvara buvo tik 10", – po puikios pergalės kalbėjo panevėžiečių strategas Nenadas Čanakas.

„Antroje rungtynių pusėje atrodė, jog komanda žiūrėjo tik vieną ataką į priekį, žaidimo nepermąstė ir efektyviai dalinosi kamuoliu. Jie puikiai tvarkėsi su varžovais gynyboje ir manau, jog visiškai nusipelnė pergalės“ – džiaugėsi treneris.

Prieš mėnesį Vilniaus „Wolves“ gretas palikęs Džordže Gagičius šeštadienį visiškai dominavo „Žalgirio arenoje“ – pelnė 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių ir užfiksavo net 44 efektyvumo balus. Per savo laiką sostinėje serbas niekaip neįsivažiavo, Lietuvos krepšinio lygoje pelnė vos po 5 taškus per susitikimą.

„Nežiūrėjau daug „Wolves“ rungtynių, tad nežinau kaip ten jam sekėsi, tačiau aš pažįstu jį, jau turėjau jį po savo sparnu Belgrado „Partizan“ klube. Jis šiandien žaidė puikiai. Mes jautėme, jog jis turės pranašumą prieš visus „Ryto“ aukštaūgius ir mes tuo pasinaudojome.

Mes to nedarėme dėl jo statistikos, ar panašiai – mes juo naudojomės, nes tai buvo geriausia komandai. Jis „Rytui“ kėlė labai daug problemų po krepšiu, jie su juo nesusitvarkė ir tai buvo labai svarbus mūsų pergalės ingredientas“, – dėstė serbų kilmės treneris.

D. Gagičius ir Diante Baldwinas dar visai neseniai prisijungė prie „Lietkabelio“, tačiau iškart daro rimtą įtaką. JAV įžaidėjo greitis ir fizinės savybės sukėlė problemų „Ryto“ gynėjams, o serbų bokštas kėlė nepalankų chaosą po krepšiu.

„Jie labai geri žaidėjai, o kai žaidėjai geri – juos į sistemą įlieti yra labai lengva. Visų pirma, jie abu nesavanaudiški, į komandos sėkmę orientuoti krepšininkai. Aišku, D. Gagičius šiandien žaidė puikiai, tačiau negalime to tikėtis iš jo per kiekvienas rungtynes.

Džiaugiuosi, kad abu krepšininkai yra linkę klausyti nurodymų, nori komandai padėti ir stengiasi kaip įmanoma geriau įsilieti į mūsų planus“, – kalbėjo N. Čenakas.

Panevėžio „Lietkabelis“ užsigarantavo 8 KMT medalius paeiliui, tačiau rytoj jie turės šansą pirmą kartą tapti šio turnyro čempionais. Sezono viduryje, po apsistojimo už Ankaros „Turk Telekom“ vairo, vėl panevėžiečiams vadovaujantis N. Čenakas negailėjo pagyrų savo atstovaujamai organizacijai.

„Aš laimingas šioje organizacijoje, džiaugiuosi jos darbu ir darbuotojais. Tiesa, man neįmanoma išlikti objektyviu – apie savo komandą norisi sakyti tik teigiamus dalykus. Tie 8 medaliai yra puikus rezultatas šiam klubui ir tuo pačiu visam Panevėžio miestui.“

Vienas aktyvesnių šios akistatos veikėjų – Dovis Bičkauskis. Pirmame kėlinyje gynėjas agresyviai gynėsi ir jam net nepasibaigus turėjo 3 pražangas, o po vienos iš jų jis peržengė ant žemės kritusį Gytį Masiulį. Ketvirtame kėlinyje D. Bičkauskis prisidėjo ir puolime, pataikė 2 kritiškai svarbius tritaškius, kurie leido „Lietkabeliui“ užsitikrinti pergalę.

„Kadangi mes laimėjome rungtynes, tai kiekvienas mūsų žaidėjas pasirodė gerai. Kai pralaimime, tada daug lengviau yra atrasti prie ko prisikabinti ir ką išpeikti. Mūsų įžaidėjų situacija tikrai nebuvo dėkinga – Valinskas į rikiuotę sugrįžo po traumos, D. Bičkauskis taip pat paskutinėse rungtynėse patyrė sumušimą, o naujokas (D. Baldwinas) dar pilnai neįsivažiavęs. Sunku buvo nuspręsti, su kuo žaisti.

Dovis pirmame kėlinyje su trimis pražangomis, tačiau paskutinį ketvirtį nusprendžiau pradėti būtent su juo aikštelėje, nes jaučiau, kad jis mums gali kažką duoti. Jo pataikyti tritaškiai buvo labai svarbūs, tačiau jis ir puikiai kontroliavo tempą atakuojant, rengė teisingus derinius“, – gyrė lietuvį „Lietkabelio“ treneris.

Po rungtynių vienas panevėžiečių lyderių Gabrielius Maldūnas neslėpė, jog komanda turėjo daug sunkumų prieš šį pusfinalį.

„Niekam ne paslaptis, visi žino kiek pas mus įvairiausių traumų ir ligų buvo. Atrodo, kad net neatsimenu, kada paskutinį kartą turėjome pilną 12-os žaidėjų rotaciją rungtynėms. Tai mums rimtai pakišo koją ir kovose dėl Europos taurės, iš kurių jau iškritome“, – atviravo puolėjas.

Lietuvos rinktinę pasaulio čempionate atstovavęs G. Maldūnas prie pergalės prisidėjo 7 taškais (2/4 dvit., 3/6 baud. met.) ir 4 atkovotais kamuoliais.

– Kaip pavyko atsitiesti po ilgosios pertraukos?

– Pradėjome žaisti labiau kaip komanda. Pradžioje gal šiek tiek ir to jaudulio jautėme, bet per pertrauką puikiai pakalbėjome, susitelkėme ir galėjome išeiti stipresni. Aišku, „Rytas“ prametė ne vieną patogų metimą, tačiau toks kartais yra krepšinis“, – su šypsena kalbėjo G. Maldūnas.

– Kas taip leido D. Gagičiui uždominuoti šiandien?

– Gal kažkoks alkis? Jis jau nuo savo sugrįžimo dienos sakė, kad pagaliau vėl jaučiasi laimingas. Mes jį priėmėme į šeimą kaip brolį, mes juo tikime ir žinome, ką jis gali ir ko negali. Stengiamės paslėpti jo minusus, tačiau labai džiaugiamės, kad jis atvyko ir šiandien „davė gazą“.

Darbas dar nebaigtas. Finale jau kelis kartus esame buvę, tad žiūrėsime kaip bus rytoj.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją