Tiesa, kitoks komandos veidas dar tarpsezonio pradžios metu buvo pradėtas formuoti nuo vyriausiojo trenerio posto. Už Panevėžio klubo vairo stojo 38-erių metų strategas Gintautas Vileita. Praėjusiame sezone, buvęs Panevėžio ekipos krepšininkas, vadovavo KK „Trakų“ komandai, su kuria tapo Regionų krepšinio lygos čempionais (RKL).

Mače su Prienų „Tonybet“ ekipa naujas „Lietkabelio“ komandos vedlys debiutuos LKL čempionate. Apie būsimą debiutą bei pasiruošimo procesą sezonui strategas pasidalino mintimis trumpame interviu.

- Jau trečiadienį debiutuosite kaip vyriausiasis treneris LKL čempionate. Kaip jaučiatės pirmą kartą žengdamas į stipriausią Lietuvos čempionatą ne kaip žaidėjas?

- Jaučiuosi puikiai. Būdamas žaidėju laukdavau naujo sezono kovų, dabar irgi norisi pradėti sezoną. Yra toks nedidelis geras jauduliukas. Manau, jog sezono pradžia bus išskirtinė – tos pirmos kelios jaudulio minutės, o paskui viskas susistatys į savo vėžes.

- „Lietkabelis“ sezoną pradeda stipriai atnaujinęs sudėtį. Ar sunku sulipdyti krepšininkus, kurie susipažino tik tarpsezoniniu?

- Tai yra didelis iššūkis. Visi, aišku, norėtų sklandaus komandos sulipdymo proceso, tačiau krepšininkai į komandą atvyksta skirtingu metu. Kitas aspektas – traumos. Pasiruošimo procesas buvo sunkus, dėl keleto žaidėjų traumų, kurios išmušė iš vėžių. Tiesa, žaidėjai yra jauni ir valingi, džiaugiuosi jų pasiryžimu grįžti į aikštelę.

- Kaip komandoje pritapo ekipos legionieriai – T. Bennetas, P. Brownas bei R. Olanderis?

- Vyrukai yra šaunūs. Galiu pasakyti, kad jei ne kalbos barjeras, net nesijaustų, jog jie yra užsieniečiai. Šių metų kolektyvas tikrai puikus ir komandoje vyrauja kiekvienam treneriui siektinas dalykas – geras mikroklimatas.

- Kaip vertinate komandos pasirodymą draugiškų rungtynių maratone tarpsezoniniu?

- Kiekvienose draugiškose rungtynėse sprendėme skirtingus uždavinius – šlifavome gynybą, puolimą, krepšininkai mokėsi derinius. Kaip ir minėjau, žaidėjų traumos neleido išspausti maksimumo pasiruošimo procese. Turime daug jaunų žaidėjų, kurie dar mažai ar iš viso nėra ragavę LKL čempionato duonos. Iškritus jiems, sutrumpėja adaptacinis laikas – LKL lygis yra visai kitas, todėl reikia prie jo taikytis iš anksto.

- Kokios yra stiprios Panevėžio ekipos žaidimo pusės?

- Mano kaip trenerio filosofija – viską pradėti nuo gynybos. Su komanda judame šia linkme ir tikiuosi, jog naujajame sezone „Lietkabelis“ taps varžovu kiekvienai komandai.

- Laukia pirma akistata LKL čempionate prieš Prienų „TonyBet“. Kaip vertinate varžovus?

- Tai yra viena stipriausių pastarųjų trijų sezonų LKL čempionato komandų. Šiemet jie yra šiek tiek nukraujavę, pasipildę naujais žaidėjais. Manau, jog varžovai dar nėra gerai susižaidę, bet jų žaidimas yra tikrai įdomus, todėl laukia sunki kova aikštelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)