Prie komandos prisijungus vyr. treneriui Andrea Trinchieri, 26 metų 213 cm krepšininkas pasislinko į pagrindinio vidurio puolėjo poziciją. Vadovaujant italui, L.Birutis yra trečias naudingiausias „Žalgirio“ krepšininkas Eurolygoje ir per tą atkarpą fiksuoja 8,6 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 10,4 naudingumo balo vidurkius.

„Čia jaučiuosi gerai. „Žalgiris“ yra viena geriausių organizacijų Europoje, turime nuostabią gerbėjų bazę, todėl motyvacija likti Kaune yra didelė, – sakė L.Birutis. – „Žalgirio“ organizaciją pažįstu jau nuo dublerių laikų. Nors į pagrindinę komandą patekau ne tiesiausiu keliu, bet čia radau savo vietą. Tas irgi suteikia papildomo stimulo.“

„Betsafe-LKL“ čempionate L.Birutis yra rezultatyviausiai ir naudingiausiai žaidžiantis žalgirietis. Per vidutiniškai aikštėje praleidžiamų 18 minučių jis renka po 10,5 taško, po 5,7 atkovoto kamuolio ir po 16,5 naudingumo balo.

„Mūsų tikslas yra aukščiausiame lygyje suteikti galimybę atsiskleisti lietuviams žaidėjams, kuriems rūpi „Žalgiris“ ir kurie nori rungtyniauti Kaune. Laurynas šiemet turėjo daug gerų rungtynių, turėjo ir blogų, bet tai yra tikėtina iš žaidėjo, kuris dar tobulėja. Džiaugiuosi, kad komandoje ir toliau turėsime krepšininką, kurio žaidimo kreivė kyla į viršų“, – sakė „Žalgirio“ vyr. treneris Andrea Trinchieri.

L.Birutis pirmuosius profesionalo žingsnius žengė Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje, o vėliau buvo skolinamas kitiems „Betsafe-LKL“ klubams. 2018-aisiais atstovaudamas Šiaulių ekipai, aukštaūgis buvo pripažintas naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju.

Pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje L.Birutis debiutavo 2018–2019 m. sezone, o po to dvejus metus praleido Ispanijos ACB lygoje rungtyniaujančioje „Monbus Obradoiro“ komandoje.

Birutis: Čia radau savo vietą

Padėjus parašą po nauja sutartimi, krepšininkas pasidalijo savo karštais įspūdžiais su „Žalgiris TV“.

„Jaučiuosi gerai, man čia viskas patinka. „Žalgirio“ organizacijoje jau esu nuo dublerių komandos laikų. Jaučiu papildomą stimulą būdamas čia nuo tų pirmų dienų. Į pagrindinę komandą galbūt atėjau ir ne tiesiai iš ten, bet čia radau savo vietą. Turiu kažkokį vaidmenį. Tai – smagu“, – tvirtino aukštaūgis.

L.Birutis nusprendė nelaukti vasaros ir šanso išbandyti save laisvųjų agentų rinkoje, todėl naujo kontrakto sąlygas suderino dar nesibaigus šiam sezonui. Žaidėjas toliau vardijo tokio ankstyvo sprendimo priežastis.

„Esu patenkintas būdamas čia. Kaip ir sakiau – turiu savo vaidmenį. Treneris bando man surasti įvairių opcijų – tiek puolime, tiek gynyboje. Kaip ir matome, visi labai tobulėjame prie šio trenerio. „Žalgirio“ organizacija – viena geriausių Europoje, turime nuostabią sirgalių bazę, išparduoti bilietai į kiekvienas Eurolygos namų rungtynes, turime gerą palaikymą ir išvykose, ir LKL čempionate. Visa tai motyvavo likti“, – pasakojo L.Birutis.

Antroje Eurolygos sezono pusėje prie „Žalgirio“ prisijungus vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri, L.Biručio žaidimo kreivė šoktelėjo į viršų, o vienoje sezono atkarpoje vidurio puolėjas buvo ir tarp naudingiausių savo pozicijos žaidėjų.

Žalgirietis pasakojo apie savo ryšį su A.Trinchieri.

„Manau, kad kiekvienas iš žaidėjų tobulėjo. Jeigu stengiamės, tikrai iš jo galima labai daug pasiimti. Treneris turi nuostabų supratimą apie krepšinį, visos tos detalės… Tiesiog reikia bandyti į jas įsiklausyti, stengtis įgyvendinti tai, ko yra prašoma, o tai padarys tiek žaidėjais geresniais, tiek visą komandą. Pamatėme, kokie galime būti geri“, – teigė žalgirietis.

Pasibaigus šiam sezonui, L.Birutis su pertraukomis „Žalgirio“ gretose bus praleidęs 3 sezonus. Krepšininkas džiaugiasi, kad Kauno ekipoje jis gali būti lankomas ir vienu iš senbuvių.

„Šiek tiek keista, nes dar praėjusiame sezone kartu su Ignu Brazdeikiu kaip jauniausi „Žalgirio“ žaidėjai nešiodavome bendrus komandos krepšius. Smagu, kad galiu būti svarbus komandai, kad galiu padėti komandai tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Smagu būti šios organizacijos dalimi“, – kalbėjo „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

L.Biručio kartu su komanda laukia paskutinės sezono atkarpos išbandymai. „Žalgiriui“ nepatekus į kitą Eurolygos sezono etapą, komandos laukia kova dėl trofėjaus „Betsafe-LKL“ čempionate.

„Nėra klausimų – LKL čempionatas tiek man, tiek visai komanda, tiek sirgaliams – yra labai svarbus tikslas. Nematau jokios priežasties atsipalaiduoti, turime apginti iškovotą titulą. Dar turime ir paskutines likusias Eurolygos rungtynes, negalime apvilti sirgalių“, – tikino L.Birutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją