Renginio pradžioje pristatyti burtų traukimo ceremonijos dalyviai NBA žvaigždė Kobe Bryantas bei pasaulio čempionato ambasadorius Yao Mingas.

Burtų traukimo ceremonijoje K. Bryanto ranka lėmė, kad Lietuva pateko į H grupę. Joje taip pat atsidūrė labai pajėgios Australijos bei Kanados rinktinės ir Senegalas.

H grupės komandos kovos Donguano mieste.

Į kitą etapą pateks dvi stipriausios grupės rinktinės, o jame H grupės ekipos susitiks su G grupės stipriausiomis komandomis. G grupėje varžysis Vokietija, Prancūzija, Dominikos Respublika ir Jordanija.

Jei lietuviams pavyktų patekti į antrą etapą, jie rugsėjo 6-9 dienomis žaistų Nandžinge.

Antrojo etapo grupėse bus užskaitytos pergalės pasiektos pirmajame etape, o antrajame rinktinės sužais po du susitikimus. Į ketvirtfinalį pateks dvi geriausias grupės komandas. Kitos rinktinės tęs kovą dėl 9-16 vietų.

Kalbant apie Lietuvai tekusius varžovus, Australija į planetos pirmenybes pateko sėkmingai įveikusi Azijos kvalifikaciją, žaidė dvylika rungtynių ir pasiekė dešimt pergalių. Australai FIBA reitinge užima 11-ą poziciją.

Kanada, kuri FIBA reitinge užima 12-ą poziciją, Amerikų kvalifikacijoje taip pat iškovojo 10 pergalių ir į čempionatą pateko be didelio vargo.

Senegalas varžėsi Konfederacijų atrankos grupėse, taip pat iškovojo 10 pergalių ir nesunkiai pateko į Kinijoje vyksiantį čempionatą. Senegalas FIBA reitinge – 37-as.

Visos FIBA 2019 pasaulio čempionato grupės:

A grupė: Dramblio Kaulo Krantas, Lenkija, Venesuela ir planetos pirmenybių šeimininkė Kinija

B grupė: Rusija, Argentina, Pietų Korėja ir Nigerija

C grupė: Ispanija, Iranas, Puerto Rikas ir Tunisas

D grupė: Angola, Filipinai, Italija ir Serbija

E grupė: Turkija, Čekija, JAV ir Japonija

F grupė: Graikija, Naujoji Zelandija, Brazilija ir Juodkalnija

G grupė: Dominikos Respublika, Prancūzija, Vokietija ir Jordanija

H grupė: Lietuva, Australija, Kanada ir Senegalas

FIBA 2019 Pasaulio čempionato grupės

Burtų traukimo ceremonija vyko 8 tūkst. vietų Šendženo „Bay“ arenoje, kaip skelbia FIBA, visi bilietai į šį renginį buvo parduoti.

Prieš burtų traukimo ceremoniją visos komandos buvo suskirstytos pagal reitingą į 8 krepšelius po 4 komandas.

Pasaulio čempionato šeimininkai kinai pateko į pirmą krepšelį kartu su JAV, Ispanijos ir Prancūzijos rinktinėmis. Lietuva pateko į antrąjį krepšelį kartu su Serbija, Argentina ir Graikija.

Lietuvių varžovais galėjo tapti rinktinės iš 3, 6 ir 7 krepšelių.

Procedūros eiga:

1, 4, 5 ir 8 krepšeliai buvo paskirstyti į A, C, E ir G grupes. 2, 3, 6 ir 7 krepšiai buvo paskirstyti į B, D, F ir H grupes.

Antrame etape, į kurį pateks po dvi geriausias grupių komandas, bus suformuotos naujos grupės, kur A grupė susitiks su B grupe, C su D, E su F ir galiausiai G su H grupe.

Skirstant rinktines į grupes buvo tam tikrų išimčių, pavyzdžiui, dvi dalyvės iš Amerikos kontinento negalėjo būti vienoje grupėje. Kinijos rinktinė automatiškai gavo vietą A grupėje, kuri žais Pekine.

Pirmą kartą Kinijoje vyksiančiame pasaulio krepšinio čempionate, kuris prasidės rugpjūčio 31 dieną, varžysis 32 stipriausios planetos rinktinės, pirmenybės vyks aštuoniuose miestuose, o naujieji čempionai bus karūnuoti rugsėjo 15 dieną Pekine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)