Sužaidus penkis turus LAST-32 etape, „Lietuvos rytas“ (3 pergalės/2 pralaimėjimai) pirmauja P grupėje, bet vilniečių persvara prieš konkurentus – labai slidi.

Tokį patį pergalių ir nesėkmių balansą turi Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) ekipa, o „Cedevita“ ir Saragosos CAI (Ispanija) kraityje – po 2 pergales ir 3 pralaimėjimus.

Jei „Lietuvos rytas“ namuose nugalės „Cedevita“, Vilniaus klubas užims pirmą vietą grupėje nepriklausomai nuo „Bešiktaš“ ir CAI dvikovos rezultato.

Pirmą tarpusavio akistatą Kroatijoje Lietuvos atstovai laimėjo 84:83. „Cedevita“ ekipai pasiekus revanšą tokiu pačiu vieno taško skirtumu, kroatai aplenktų „Lietuvos rytą“, nes turi geresnį bendrą įmestų ir praleistų taškų santykį. Šis rodiklis taptų lemiamu ir tuo atveju, jei „Cedevita“ laimėtų didesne persvara.

Jeigu paskutiniame ture pergales švęs „Cedevita“ ir „Bešiktaš“, „Lietuvos rytas“ finišuos trečioje grupės vietoje.

Jei nugalės kroatai ir ispanai, visos keturios komandos etapą baigs laimėjusios pusę žaistų rungtynių, todėl vėl teks skaičiuoti bendrą įmestų ir praleistų taškų santykį. Vilniečiai (-2) turi pranašumą tik prieš „Bešiktaš“ klubą (-13), todėl kartu su turkais pasidalintų trečią ir ketvirtą vietas priklausomai nuo to, kokiu skirtumu abi ekipos pralaimėtų paskutiniame ture.

Lemiamos „Lietuvos ryto“ ir „Cedevita“ grumtynės Vilniuje vyks trečiadienį, nuo 19 val.

P grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Vilniaus „Lietuvos rytas“532416:418
2.Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija)532362:375
3.Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija)523359:354
4.Saragosos CAI (Ispanija)523376:366

Į aštuntfinalius, vyksiančius kovo 4-12 dienomis, pateks dvi geriausios grupės komandos. Sėkmės atveju, „Lietuvos rytas“ susitiks su viena iš dviejų L grupėje kelialapius į atkrintamąsias varžybas jau užsitikrinusių komandų: Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija) arba „Nižny Novgorod“ (Rusija). Įdomu, jog abi jos šį sezoną jau buvo vilniečių varžovės.

Santykius su serbais sostinės klubas aiškinosi Eurolygos reguliariajame sezone. Tuomet „Crvena Zvezda“ ekipai „Lietuvos rytas“ nusileido abu sykius: 77:88 išvykoje ir 75:99 namuose. Pastarosiose rungtynėse prie Lietuvos vicečempionų vairo debiutavo vokietį Dirką Bauermanną pakeitęs kroatas Aleksandras Petrovičius.

„Nižny Novgorod“ komandą „Lietuvos rytas“ sutiko VTB Vieningosios lygos varžybose ir dukart nugalėjo: 70:66 svečiuose ir 82:71 savo arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)