Ar „Raptors“ komanda šiemet yra geresnė nei pernai?

Viską parodys rungtynės, bet jeigu reikėtų spėti, žvelgdamas į pasirodymą ikisezoninėse rungtynėse, sakyčiau, kad „taip“. Nemanau, kad jie pakartos praėjusio sezono startą (23 pergalės ir 8 pralaimėjimai), bet kai visi komandos naujokai pajus žaidimo skonį ir pažins vienas kitą, pamatysime tikrai geresnę komandą. Jeigu pagrindiniai žaidėjai išliks sveiki, ekipa atkrintamosioms varžyboms turėtų būti pasiruoši kur kas geriau ne paskutinius dvejus metus.

Koks bus starto penketas?

Kyle'as Lowry, DeMaras DeRozanas ir J. Valančiūnas bus komandos „centrinė“ šerdis kaip ir pernai. Tuo metu Terrence'ą Rossą iš starto penketo turėtų išstumti naujokas DeMarre'as Carrollas, o vietoje komandą palikusio Amiro Johnsono turėtumėme išvysti Luisą Scolą. Tiesa, argentiniečio vietą sezono eigoje galėtų užimti ir Patrickas Pattersonas, jeigu jis sugebės sugrįžti į buvusią sportinę formą. P. Pattersonas gali praplėsti žaidimą, žaisdamas toliau nuo krepšio, o štai J. Valančiūnas ir L. Scola aikštelėje dažniausiai darbuojasi toje pačioje teritorijoje. Į sąrašą galima būtų įtraukti ir Anthony Bennettą, kuris taip pat gali žaisti ketvirtu numeriu. Nors jis geru žaidimu užsitarnavo laiko aikštėje, manau, kad starto penketui jis dar nėra pasiruošęs.

Kas žais lemiamomis minutėmis?

Sakyčiau, kad K. Lowry, D. DeRozanas ir D. Carrollas tikrai bus aikštėje. D. Casey taip pat žadėjo, kad J. Valančiūnas dažniau užbaigs rungtynes nei praėjusiais metais, kuomet sulaukdavo nemažai kritikos dėl sprendimo lemiamais momentais lietuvį pasodinti ant suoliuko. Lieka klausimas tik dėl sunkiojo krašto puolėjo pozicijos – žaisti gali bet kas: L. Scola yra daug patyręs žaidėjas, o tas pats A. Bennettas yra labai atletiškas ir tai gali tapti x faktoriumi. Tiesa, ir vėl manau, kad taip nutikti gali tik sezono eigoje.

Ar „Raptors“ žaidimas labai skirsis nuo praėjusio sezono?

Taip, skirsis. Pirmiausiai ši komanda sustiprėjo gynyboje, ko trūko pernai. D. Carrollas, kuris yra kibus gynėjas, parodė pavyzdį kitiems. Bet yra ne vien jis. Visa komanda pakeitė savo požiūrį, kad žaidimą pradėti reikia nuo gynybos. Ekipoje nebėra Louiso Williamso, kuris mačų pabaigose tingėdavo gintis, todėl „Raptors“ nebebus ta komanda, kuri stengsis tiesiog pelnyti daugiau taškų nei varžovai. Matysime panašią komandą kaip prieš dvejus metus, bet su geresniais gynybos specialistais. Pradedant D. Carrollu ir puikiu gynėju Cory Josephu bei baigiant Bismacku Biyombo, gebančiu sėkmingai apsaugoti savo krepšį.

Ką komanda nuveiks Rytuose?

Jeigu darysime prielaidą, kad „Cavaliers“ išvengs traumų, jiems skirčiau pirmą vietą, o kova dėl antrosios bus išties arši. „Bucks“ atrodys geriau ir „Wizards“ progresas neturėtų sustoti. „Raptors“ turėtų įsitaisyti už „Cavs“, „Bulls“ ir „Hawks“ nugarų, o geriausiu atveju vieną ar kitą klubą aplenkti. Už „Raptors“ išsirikiuoti turėtų „Bucks“, „Heats“, „Celtics“ ir „Pacers“. Kanados komanda tobulėti turėtų sezono metu, nes pagrindiniams žaidėjams, tokiems kaip D. Carrollas, integruotis į ekipą prireiks laiko. Tačiau kai viskas susidėlios į savas vėžes, jau turėtų prasidėti ir atkrintamosios, todėl šiemet „Raptors“ pozicijos prieš jas tikrai bus geresnės nei praėjusius du sezonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)