Margirio Normanto ir Martyno Echodo pastangomis pavyko išlyginti rezultatą, o likus 3,9 sek. paskutinė ataka priklausė šeimininkams.

Po minutės pertraukėlės M. Normantas vos nesuklydo išmesdamas kamuolį iš užribio, tačiau galiausiai jį priėmė Lukas Uleckas ir po reido krepšio link atliko sudėtingą metimą.

Šis tikslo nepasiekė, bet komandos draugo metimą su sirena taisė Gytis Radzevičius, išplėšęs pergalę 79:77.

Iš tiesų „Ryto“ strategas turėjo kiek kitokį sumanymą paskutinei atakai.

„Martynas turėjo priimti kamuolį ir turėjo pelnyti taškus, bet žaidėjai skaito situacijas, dėl to jie ir žaidžia „Ryte“.

Kažkas nuolat nepavyksta, žaidėme prieš gerą, atletišką varžovą, kažkur neleido priimti.

Apskritai šį vakarą turėčiau daug pagarbos atiduoti Margiriui (Normantui) ir Arnui (Veličkai). Jie tik buvo dviese, kurie galėjo aikštėje varytis kamuolį ir galėjo kontroliuoti komandą. Taip, buvo klaidų, bet esmė, jog nėra lengva abiem žaisti virš 30 minučių ir sėkmingai kontroliuoti komandą bei ją nuvesti į pergalę.

Visgi, nesusitelkčiau į tą paskutinę ataką, nes rungtynės labiau buvo apie atkarpas. Nemokame kontroliuoti atkarpų, kai laimime +10, nes staiga iš persvaros lieka +2. Tų kalnelių yra, bet norime augti.

Tą galime padaryti per geras rungtynes, o dabar tokių turėsime 7-8 iš eilės“, – po dvikovos spaudos konferencijoje kalbėjo G. Žibėnas.

Strategas pripažino, jog yra idėja prieš „įkrintamąsias“ paieškoti pastiprinimo.

„Be abejo, yra tokių minčių. Ar gynėjų grandyje? Nežinau. Šį vakarą turėjome tik du žaidėjus, kurie galėjo kontroliuoti kamuolį.

Mano manymu, man to neužtenka. Jei taip atvirai...“, – klubo vadovybei netiesioginę užuominą dėl komandos sudėties paliko G. Žibėnas.

„Įkrintamosiose“ sostinės ekipa sausio mėnesį susidurs su Atėnų „Peristeri“, kuri užėmė trečią vietą A grupėje. Serijoje iki dviejų pergalių „Rytas“ turės namų pranašumą.

Strategas dar nieko negalėjo pasakyti apie Vassilio Spanoulio vadovaujamą Atėnų „Peristeri“ ekipą, kurią „Rytas“ praėjusiame sezone įveikė dukart.

„Po KMT ketvirtfinalio, po mačo su „Neptūnu“ stebėsime juos. Tada galėsiu kažką plačiau pakomentuoti.

Ar laukiu akistatos su V. Spanouliu? Žinoma, kaip esu minėjęs, dar esu jaunas treneris, mokausi iš kolegų, iš aplinkos, tuos gerus momentus norisi įsidėti į savo žinių bagažą“, – kalbėjo G. Žibėnas.


Standings provided by Sofascore

B grupėje pirmą vietą užėmusi JDA pačiupo tiesioginį bilietą į Top-16 etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją