Naujausiuoju šios mažos šeimos nariu tapo NBA legenda Magicas Johnsonas, kuris prisijungė prie taip pat šios lygos superherojų – Michaelo Jordano (3 mlrd.) ir LeBrono Jameso (1 mlrd.) bei golfo žvaigždės Tigerio Woodso (1,1 mlrd.).

„Forbes“ duomenimis, M. Johnsono turto vertė siekia apie 1,2 milijardo JAV dolerių, taigi banko sąskaitos dydžiu tarp buvusių ir esamų sportininkų jis nusileidžia tik geram savo draugui M. Jordanui.

Magiškuoju vadinamas Krepšinio šlovės muziejui priklausantis 64-erių metų verslininkas didžiąją savo kapitalo dalį susikrovė investavęs į kelias sporto komandas ir gyvybės draudimo bendrovę, kuri jam tapus savininku šovė į aukštumas.

Taigi M. Johnsonas, net ir vilkėdamas nebe „Lakers“ aprangą, o verslininko kostiumą, gali toliau plačiai šypsotis.

„Žinote, aš niekada, net ir savo drąsiausiose svajonėse, nemaniau, kad man tai gali nutikti, kad galiu atsidurti tokioje padėtyje – turėti jachtą, prabangiai vakarieniauti su žmona, keliauti po Europą. Tai sprogdina smegenis. Dievas mane palaimino ir esu jam labai dėkingas. Žinoma, tuo pačiu visa tai reikalauja ir daug sunkaus darbo, o šalia nuolat prisistato daug tave neva pažįstančių žmonių ar kokių nors tolimų giminaičių“, – sakė milijardierius.

Įdomiausia, kad būsimasis Vienaragis, kuris dar tik ruošėsi paskleisti savo magiją iš pradžių krepšinio aikštelėje, o tada ir versle, ką tik atšventęs 19-ąjį gimtadienį ir savo kišenėse veikiausiai turėdamas tik kelias dešimtines ar šimtines, sovietiniais laikais, 1978-iaisiais, užsuko į Vilnių.

Šį istorinį vizitą liudijanti nuotrauka iš Sporto rūmų, kur užfiksuotas momentas, kai Magicui įteikiamas gėlių vazonas, netgi saugoma Lietuvos archyve.

Aukštas afroamerikietis iš kapitalistinės šalies, atsidūręs komunistinėje Sovietų Sąjungoje, kur – praktiškai vien baltaodžiai, jautėsi nepatogiai. Žmonės į jį visur spoksojo kaip į ateivį, todėl jis labai džiaugėsi, kai išskrido atgal.

Visgi prisiminimai iš keistos viešnagės Vilniuje jam įsirėžė į atmintį visam gyvenimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)