Gytis Sirutavičius į Rumunijos klubą atvyko 2010-2011 metų sezono pradžioje, sukirtęs rankomis dėl metų trukmės sutarties. Naujoje ekipoje krepšininkas per sezoną turėjo uždirbti 140 tūkst. litų be premijų ir vienkartinės išmokos už kontrakto pasirašymą.

Vis dėlto „Mureš“ komandoje 195 cm ūgio snaiperis, 2007 metais laimėjęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Žvaigždžių dienos“ tritaškių metimo konkursą, žaidė tik keletą mėnesių ir buvo atleistas, nes neva neatitiko lūkesčių.

FIBA Arbitražo teismą Rumunijos klubo vadovai mėgino įtikinti, kad žaidėjas kelis kartus buvo pastebėtas baruose ir naktiniuose klubuose nesaikingai vartojantis alkoholinius gėrimus. G. Sirutavičius šiuos kaltinimus pavadino prasimanymu, išgalvotu ieškant preteksto nutraukti kontraktą.

Lietuvio skundą išnagrinėjęs FIBA Arbitražo teismas galiausiai konstatavo, kad „Mureš“ klubo atstovų argumentus pagrindžiančių įrodymų nepakanka, ir priteisė G. Sirutavičiui piniginę kompensaciją.

Primename, kad atleistas iš Rumunijos komandos lietuvis persikėlė į Dneprodzeržinsko „Dnipro-Azot“ (Ukraina) klubą, kuriam atstovavo iki praėjusių metų pabaigos. Šį mėnesį gynėjas papildė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipos gretas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją