Penktadienį komandos naujokai buvo oficialiai pristatyti žiniasklaidai.

Nors manoma, kad broliai neužgaiš Prienuose ilgiau nei mėnesį, LaVaras Krepšinis.lt tvirtino priešingai.

„Aš planuoju čia pabūti mažiausiai šešias savaites. Berniukai? Jie pabaigs sezoną Prienuose, nes mes užbaigiame, ką pradedame“, – pareiškė krepšininkų tėvas.

Patys žaidėjai spaudos konferencijoje iškalba netryško ir atsakinėjo standartinėmis frazėmis.

„Sunkiai dirbsiu, stengsiuosi dėl komandos. Dėl to čia ir atvykau. Žinau, kad krepšinis čia populiarus, ir man tai patinka. Mėginsiu tobulėti kaskart žengdamas į aikštę.

Lietuva – gera šalis, myli krepšinį. Komandoje irgi gera atmosfera, man čia patinka. Žinau, kad lengva nebus, kad konkurencija lygoje didelė, bet esu tam pasiruošęs“, – kalbėjo vyresnysis LiAngelo.

Kaip visada, ką pridurti turėjo LaVaras, dėkojęs už šiltą priėmimą tiek Lietuvai, tiek asmeniškai „Vytauto“ treneriui Virginijui Šeškui.

„Viskas nuostabu. Matau, kad visi lietuviai puikiai kalba angliškai, maloniai bendrauja su mano vaikais, ačiū jums.

Treneris angliškai kalba prasčiau, bet aš mėgstu jo stilių, jo energiją. Net nereikia mokėti kalbos – ir taip suprantu, ką jis šaukia, ypač kai įsikarščiuoja, nes tada būna labai išraiškingas“, – juokėsi LaVaras.

Ballų tėvas taip pat patikino, kad į Lietuvą su vaikais atvyko ne tik pratęsti savo realybės šou, bet ir siekti sportinių rezultatų.

„Mes visus čempionatus norime laimėti, net ir tada, kai už pergalę tegauni ledų. Atvykome čia ne nusifotografuoti, o kovoti dėl titulų. Berniukams patinka varžytis, tai ir yra krepšinio esmė. Jei nepavyks, ką darysi, bet mes bandysime“, – dėstė ekstravagantiškasis Prienų svečias.

Paklaustas, ar nebijo, kad sūnūs gali skaudžiai nudegti pirmą kartą atsidūrę vyrų krepšinyje, jis pokštavo.

„Mūsų nesužeisi, nes mes per greiti. Jeigu ką, ir aš pats galiu išbėgti į aikštę, jau turiu „Vytauto“ marškinėlius.

Ką ketinu Lietuvoje nuveikti pats? Nesu pasivaikščiojimų mėgėjas, man patinka trys dalykai: valgyti, miegoti ir krepšinis. O čia kol kas mane labiausiai sužavėjo tai, kad atsikėlęs gali nueiti tiesiai į salę, nereikia važiuoti 50 tūkstančių mylių“, – pareiškė LaVaras, pagyręs Lietuvoje ragautus desertus ir pažadėjęs pavaišinti visus savo firminiais pusryčiais.

Prieš tai penktadienį Ballai dalyvavo pirmoje bendroje treniruotėje su „Vytauto“ krepšininkams, o po pratybų jiems buvo įteikti automobilio rakteliai.

Be to, penktadienį klubas gavo visus reikiamus amerikiečių dokumentus ir įtraukė juos į „Vytauto“ sudėtį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Artimiausios rungtynės laukia šeštadienį, kuomet „Vytautas“ žais su „Lietuvos rytu“.

Sausio 9 d. prieniškiai Baltijos krepšinio lygoje (BBL) namuose priims Minsko „Cmoki“ (Baltarusija).

16-metis LaMelo Ballas vilkės 1-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Tik vidurinėje mokykloje krepšinį žaidusio vaikino ūgis – 191 cm, svoris – 75 kg.

19-metis LiAngelo Ballas vilkės 3-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Jis sezoną turėjo pradėti garsiajame Kalifornijos universitete (UCLA), bet dėl incidento Kinijoje komandoje taip ir nedebiutavo. LiAngelo ūgis – 196 cm, svoris – 98 kg.

LiAngelo ir LaMelo Ballai „Vytauto“ klube turėtų žaisti mažiausiai mėnesį, vėliau iki sezono pabaigos sudarytas kontraktas bet kada galės būti nutrauktas. Abu amerikiečiai pradeda savo profesionalų karjeras.

Į Lietuvą trečiadienį kartu su savo tėvu LaVaru atskridę broliai yra socialinių tinklų įžymybės.

Nuo praėjusios vasaros pabaigos „Facebook“ valdomoje interneto vaizdo peržiūrų platformoje kas savaitę transliuojamas realybės šou „Ball in the Family“, kurio pagrindiniai įkvėpėjai, prodiuseriai ir personažai yra Ballų šeimynėlė.

Iš pastarosios tik vyriausias brolis Lonzo yra šio to pasiekęs krepšinyje: 20-metis šiame sezone debiutavo NBA lygoje. Los Andželo „Lakers“ gynėjas per rungtynes vidutiniškai renka po 10 taškų, 7 rezultatyvius perdavimus ir tiek pat atkovotų kamuolių. Kaip naujokui tai – solidi statistika, nors „iš žaidimo“ Lonzo atakuoja varganu 35 proc. taiklumu.

LiAngelo ir LaMelo „naudingumas“ kol kas skaičiuojamas ne įprastais balais, o sekėjais „Instagram“ ir kituose socialiniuose tinkluose, kurių – milijonai.

LaVaras Ballas taip pat valdo sporto prekes gaminančią kompaniją „Big Baller Brand“, pardavinėjančią krepšinio avalynę tokiomis kainomis, kokios nesivaideno net vardinių LeBrono Jameso ir kitų NBA žvaigždžių batelių linijų gerbėjams – kone po pusę tūkstančio JAV dolerių už porą.

Šeimos galva savo atžalas išnaudoja reklamai, o ypač tam pasitarnavo viešas konfliktas su kitu socialinių tinklų herojumi – JAV prezidentu Donaldu Trumpu. Pastarasis lapkritį padėjo 19-mečiui LiAngelo išsisukti nuo bausmės Kinijoje, kuomet krepšininkas apsivogė parduotuvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)