K. Kemzūra paaiškino žurnalistams, kad svarbiausias veiksnys pasirenkant sportininkus buvo tai, kaip jie orientuojasi krepšinyje ir priima naują informaciją, nes rinktinėje bus mažai laiko mokyti tuos, kurie kol kas kiek atsilieka.

Lietuvis sakė, kad jį maloniai nustebino A. Štalbergas, kurio jis anksčiau nebuvo matęs. Pasak trenerio, jis esąs fiziškai stiprus, nors patyrimo jam dar mažoka, bet šis krepšininkas sparčiai mokosi ir stengiasi.

Pirmojoje treniruotėje dėl nedidelių traumų nedalyvavo E. Jeromanovas ir G. Jahovičius, kuriuos nuodugniau patikrins gydytojai.

Nebuvo ir Kasparo Bėržinio, kuris pradėjo žaisti NBA vasaros lygoje ir dar nesikreipė į savo naują klubą Ispanijoje, kad jį patikrintų medikai.

Europos krepšinio čempionato finalas vyks rugsėjo 7-20 dienomis septyniuose Lenkijos miestuose.

Pirmasis Latvijos rinktinės rungtynių etapas vyks Gdanske, kur ji susitiks su Rusijos, Vokietijos rinktinėmis ir paskutinio kvalifikacinio turnyro nugalėtoja. Jeigu pavyks patekti į grupės trejetuką, per kitą etapą Bydgoščiuje latviams reikės susitikti su trimis geriausiomis komandomis iš grupės, į kurią įeina Graikija, Kroatija, Makedonija ir Izraelis.

Latvijos krepšininkas Kasparas Kambala teigia, jog Europos čempionate būsiąs kupinas ryžto kovoti dėl aukščiausių prizinių vietų.

Savo ruožtu K. Kemzūra neslepia, kad K. Kambalai ir NBA žaidėjui Andriui Biedriniui teks praleisti aikštelėje daugiau laiko ir kad jie žais kartu.

Latvijos krepšinio sąjungos (LKS) viceprezidentas Edgaras Šnepas pareiškė, kad šiais metais rinktinės šūkis bus: "Dabar arba niekada!"

"Džiaugiuosi būdamas su rinktine. Nors oficialiai pradėjome treniruotis šiandien, daugelis žaidėjų, tarp jų ir aš, prieš pora savaičių jau pradėjome rengtis drauge su fizinio parengimo treneriu Viktoru Laciu, taip pat - salėje", - sakė žurnalistams K. Kambala.

Jis pažymėjo, kad ne itin gera LKK ekonominė padėtis nebus didelė kliūtis rengiantis čempionatui.

"Sunkių laikų buvo ir anksčiau. Avalynė ir dienpinigiai - nėra svarbiausia, nes mes žaidžiame ir dėl savęs, ir dėl Latvijos", - sakė jis.

Dabar nėra prasmės spėlioti, kaip pavyks susižaisti su A. Biedriniu, sakė K. Kambala ir pridūrė: "Mes profesionalai, ir galime tik padėti vienas kitam. Iš viso aikštelėje penki žaidėjai, ir mums visiems penkiems būtina sugalvoti, kaip įmesti kamuolį į krepšį".

K. Kemzūra pridūrė, kad tegu geriau apie A. Biedrinio ir K. Kambalos dvejetą galvoja varžovai.

Trenerio nuomone, tokio lygio žaidėjams aiškiai reikia daug žaisti, todėl jis ketina panaudoti juos drauge, nes būtent vidurio puolėjai gali labai sustiprinti rinktinę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją