Jame nepakito Lietuvos krepšininkų vieta. Kazio Maksvyčio treniruojama komanda rikiuojasi dešimta. Tiesa, jo taškų skaičius per kelis mėnesius sumažėjo nuo 715,5 iki 713,1.

Tai lėmė skaudus lietuvių pralaimėjimas estams rezultatu 59:65. Pastarieji, nepaisant skambios pergalės, FIBA klasifikacijoje nepakilo ir liko 44-i.

Tuo metu tiek Ispaniją (79:75), tiek Slovakiją (64:62) nugalėjusi Latvija su 750,6 taško aplenkė Kanadą ir Argentiną bei šoktelėjo į rekordinę šalies istorijoje, 6-ąją, poziciją.

Ankstesniame reitinge latviai buvo 8-i, tačiau Saragosoje net ir be žalgiriečio Rolando Šmito pagalbos sugebėjo patiesti vienus planetos lyderių ispanus su pačiu Ricky Rubio priešakyje.

Vieni iš 2025-ųjų Europos čempionato šeimininkų neatsipalaidavo net ir turėdami garantuotą vietą jame.

Beje, pasaulio pirmenybėse Lucos Banchi auklėtinius ketvirtfinalyje sustabdė tik būsimieji čempionai vokiečiai (79:81), o Davis Bertanis tritaškiu paskutinėmis sekundėmis netgi galėjo išvesti saviškius į pusfinalį.

Galiausiai turnyre debiutavę latviai, prieš jį FIBA reitinge tūpėję tik 29-i, finišavo penkti.

Pirmajame dešimtuke įvyko ir dar viena rokiruotė: į ketvirtą poziciją palypėjo serbai (757,9 šk.), kurie vienu laipteliu žemyn nustūmė australus (756,3 tšk.).

Ir toliau pirmauja Jungtinės Amerikos Valstijos (784,8 tšk.), antra – Ispanija (773,9 tšk.), trečia – Vokietija (759 tšk.).

Prie Lietuvos vyrų šiek tiek priartėjo 11-oje vietoje žengiantys slovėnai (703,6 tšk.).

Primename, kad ilgus metus FIBA reitingo TOP-10 išsilaikanti Lietuva rudenį planetos pirmenybėse net 35 taškų skirtumu (63:98) buvo atskalbta kaimynės Latvijos, o žiemos pabaigoje jau atrankoje gavo į skudurus ir nuo kitos Baltijos sesės Estijos.

Maža to, rungtynėse su vos 44-ąją vietą FIBA klasifikacijojoje užimančiais estais lietuviai nesukrapštė nė 60 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)