Priešpaskutiniame reguliaraus sezono ture katalonai namie varžovus pranoko 92:89 (19:19, 25:24, 26:20, 22:26). „Maccabi“ po šios nesėkmės jau žino, kad teks kautis įkrintamosiose varžybose.

Kartu ši „Barcelonos“ pergalė atkrintamosiose užtikrino vietą ir Šarūnui Jasikevičiui su Stambulo „Fenerbahče“. Tiesa, komandos vis dar kovoja dėl namų aikštės pranašumo ketvirtfinalio serijose.

R. Jokubaitis aikštėje praleido vos 5 minutes, per kurias prametė dvitaškį ir surinko -3 naudingumo balus. Antroje rungtynių pusėje lietuvis net nepasirodė aikštėje.

Antrame kėlinyje Tel Avivo komanda turėjo dviženklį pranašumą (37:27), bet dar iki pertraukos „Barcelona“ jį panaikino ir pati įgijo taško persvarą.

Trečiame kėlinyje jau šeimininkai atitrūko (69:59), bet „Maccabi“ lemiamą ketvirtį pradėjo daug sėkmingiau ir po aštuonių taškų be atsako vėl atsidūrė priekyje – 78:75.

Prasidėjus lemiamoms akimirkoms „Barcelona“ spurtavo 9:0 ir vėl susigrąžino iniciatyvą (89:85), bet „Maccabi“ išlygino rezultatą.

Lemiamoje atakoje kamuolį gavo Nicolasas Laprovittola, smeigęs tritaškį. Tel Avivo krepšininkai dar turėjo penkias sekundes atsakui, bet Wade’as Baldwinas buvo netikslus.

„Barcelona“: A. Abrinesas ir J. Vesely po 17, N. Laprovittola 15 (9 rez. perd.), J. Pakeris 14, O. Da Silva 10.

„Maccabi“: W. Baldwinas 22, J. Nebo 14 (9 atk. kam.), J. DiBartolomeu 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją