31-erių metų argentinietis taps antruoju savo šalies krepšininku, per savo karjerą spėjusiu atstovauti abiem didiesiem Ispanijos krepšinio klubam. 2008-ais atvirkštinį žingsnį iš Katalonijos į Ispanijos sostinę žengė Pepe Sanchezas.

Eurolygoje pastarajame sezone Laprovittola pasižymėjo 6,8 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais. Ispanijos ACB pirmenybėse argentinietis rinko po 9,3 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo, iš toli atakuodamas 42 proc. taiklumu.

Pirmąja gynėjo karjeros stotele Europoje 2015-ais metais tapo tuometinis Vilniaus „Lietuvos Ryto“ klubas. Visgi Lietuvos sostinės ekipą Laprovittola paliko po kiek mažiau nei penkių mėnesių, persikeldamas į Madrido „Estudiantes“.

2016-17 metų sezone argentinietis debiutavo NBA pirmenybėse, kuriose, atstovaudamas San Antonijaus „Spurs“ klubui, sužaidė 18 rungtynių. Gynėjo statistiniai vidurkiai siekė 3,3 taško ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Su Barselonos klubu Laprovittola sudarė „1+1” formule paremtą kontraktą. Su Argentinos rinktine Tokijo olimpinėms žaidynėms šiuo metu besiruošiantis gynėjas Katalonijos ekipoje veikiausiai taps Nicko Calatheso dubleriu ir užims antrojo įžaidėjo vaidmenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)