Istorija apie identiškus dviejų amerikiečių – M. Slaughterio ir Andy Panko pasus – ėmė sklisti dar praėjusiais metais, tačiau pastarosiomis dienomis ji Ispanijoje pasiekė rimto skandalo lygmenį.

La Vanguardia“ skelbia, kad Madrido teisėjas gavo Pusiaujo Gvinėjos ambasadorės patvirtinimą, jog dviejų šios šalies pilietybę neva turėjusių krepšininkų pasai „buvo suklastoti apgailėtinais metodais“.

Šiuo metu Stambulo „Darussafaka“ klube žaidžiantis 30-metis Eurolygos čempionas su suklastotu pasu praėjusį sezoną sužaidė 13 rungtynių Ispanijos čempionato reguliariajame sezone ir 9 rungtynes atkrintamosiose varžybose. Taip pat jis padėjo komandai iškovoti ir šalies Karaliaus taurę.

Už dokumentų klastojimą Ispanijos teisės aktai numato nuo šešių mėnesių iki trejų metų laisvės atėmimo bausmę, sankcijų gali neišvengti ir „Real“ klubas, kuriam atstovavo M. Slaughteris. Ispanijoje jau kalbama apie tai, kad klubas turėtų būti šalinamas iš nacionalinių pirmenybių, nors tokia įvykių eiga – itin abejotina.

Primename, kad triukšmas kilo paaiškėjus, jog M. Slaughteris ir A. Panko, šiuo metu žaidžiantis „Nancy“ klube Prancūzijoje, naudojosi identišku Pusiaujo Gvinėjos pasu – tai atskleidė identiškas jų dokumento numeris – AA001616.

Šitaip surizikuoti buvo nuspręsta todėl, kad šios Afrikos šalies pilietybę turintys žaidėjai Ispanijoje nėra laikomi legionieriais. Tokiu būdu klubai gali išvengti papildomų keblumų, nes Ispanijos čempionate yra ribojamas žaidėjų iš užsienio šalių skaičius.

A. Panko Ispanijos čempionate atstovavo Fuenlabrados „Baloncesto“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)