„Tikiuosi, kad mums reikės žaisti su Kauno „Žalgiriu“ arba Klaipėdos „Neptūnu“, tada ir galėsiu grįžti į Lietuvą“, – penktadienį vykusioje tiesioginėje vaizdo konferencijoje iš Milano sakė L. Kleiza.

Tam, kad išsipildytų „Emporio Armani“ legionieriaus norai, pirmiausia reikalingas sėkmingas Lietuvos klubų finišas grupių varžybose. Nors kol kas klaipėdiečių popieriai – kur kas prastesni, ketvirtadienį antausį gavo ir Kauno klubas, tragiškai sužaidęs pirmą kėlinį ir namuose pralaimėjęs Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) 57:66.

„Vakar buvo tokios rungtynės, kai niekas nesisekė. Bet šansų „Žalgiris“ vis dar turi daug. Man patinka jų žaidimas, ypač prie savų sirgalių. Taip pat ir „Neptūnas“ – jie kovoja su visais, namuose juos nugalėti ypatingai sunku. Manau, abi komandos maloniai nustebino daug žmonių“, – tėvynainių pasirodymą Eurolygoje vertino L. Kleiza.

Jo paties ekipa kol kas taip pat nėra visiškai rami dėl vietos TOP-16 etape: ketvirtą vietą C grupėje užimančius „Emporio Armani“ krepšininkus (3 pergalės/5 pralaimėjimai) teoriškai dar gali aplenkti Zgoželeco „PGE Turow“ klubas iš Lenkijos (1/6).

Nesėkminga sezono pradžia Italijoje užtraukė ant Milano atstovų galvų kritikos bangą, nemažai kliuvo ir L. Kleizai.

„Italijoje ypač mūsų komandai skiriamas didelis dėmesys, labai didžiuliai lūkesčiai: jei nepateksime į finalo ketvertą, kils didelis nusivylimas. Bet mūsų žaidimas palengva gerėja, vis labiau suprantame vienas kitą ir randame savo vietą aikštėje. Dar niekas nepralaimėta ir nieko nelaimėta. Eurolygos formatas toks, kad reguliarusis sezonas nieko nereiškia, rimta kova prasideda nuo TOP-16 etapo. Manau, turėtų būti visai neblogai. Juk praėjusiame sezone „Emporio Armani“ taip pat pirmame etape nenuveikė nieko įspūdingo, o paskui įsibėgėjo“, – vilties neprarado L. Kleiza.

Vasarą pasirašęs sutartį su Milano klubu, lietuvis teigė susižavėjęs trenerio Luca Banchi auklėtinių žaidimo stiliumi. Bet pasikeitus daliai krepšininkų, L. Kleizai įsilieti į komandą, kurioje dominuoja legionieriai iš JAV, pasirodė gerokai sudėtingiau nei jis tikėjosi.

Lapkritį duodamas interviu DELFI, sunkusis krašto puolėjas apgailestavo Milane neturintis progų žaisti nugara į krepšį, atakuoti iš artimesnių distancijų. O mėnesio pabaigoje jį dar labiau buvo pristabdžiusi kojos trauma.

Bet komandos žaidimo progresą įžvelgiantis krepšininkas tikisi, kad ateityje galės ne vien mėtyti tritaškius.

„80 procentų mūsų puolimo paremta žaidimu du prieš du, įžaidėjai nulemia visų atakų kryptį. Iš pradžių žaidėme labai savanaudišką krepšinį: didžiausia bėda buvo tai, kad kamuolys „nevaikščiojo“. Visi suprantame, kad nieko gero nebus, jei nepakeisime stiliaus. Todėl pamažu atsiranda pasitikėjimas komandos draugais, kamuolys juda vis geriau“, – teigė L. Kleiza.

Jei „Emporio Armani“ atstovui šiame sezone vis dėlto neteks su komanda pasisvečiuoti Lietuvoje, vasarą jis bus laukiamas Naujojoje Vilnioje.

Ten L. Kleizą pakvietė vaikų ir jaunimo dienos centro „Mūsų nameliai“ atstovai. Krepšininko labdaros ir paramos fondas, padedant privatiems rėmėjams, surinko 66 tūkst. litų, už kuriuos bus atnaujintos dienos centro grindys, perdažytos sienos, nupirkti nauji baldai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)