Atkaklioje dvikovoje lemiamu tapo neįtikėtinas Tony Parkerio dvitaškis, iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 5 sek.: prancūzas Isaiah Thomaso stilium net ir kluptelėjęs ant parketo neprarado kamuolio, išvengė LeBrono Jameso bloko ir metimu nuo lentos padidino saviškių persvarą iki 4 taškų - 92:88.

Praėjusių metų čempionės „Heat“ ekipos neišgelbėjo ir įspūdingas L. Jameso pasirodymas - puolėjas nors ir nepasižymėjo rezultatyvumu, bet surinko trigubą dublį: 18 taškų, 18 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Abi komandos klydo itin retai: „Spurs“ per visą mačą prarado tik 4 kamuolius, o „Heat“ - 8-is. Toks drausmingas svečių žaidimas eliminavo vieną pagrindinių varžovų ginklų - uraganinį puolimą ir lengvus taškus dėjimais iš viršaus.

Antrosios NBA finalo rungtynės tarp „Heat“ ir „Spurs“ klubų numatytos sekmadienio naktį taip pat Majamyje.

„Heat“: LeBronas Jamesas 18 (7/16 metimai iš žaidimo, 18 atk. kam., 10 rez. perd.), Dwyane'as Wade'as 17, Chrisas Boshas 13, Ray'us Allenas 13, Mario Chalmersas 8, Chrisas Andersenas 7 taškai.

„Spurs“: Tony Parkeris 21 (9/18 dvitaškiai, 6 rez. perd.), Timas Duncanas 20 (14 atk. kam.), Emanuelis Ginobili 13, Danielis Greenas 12, Kawhi Leonardas 10 (10 atk. kam.), Tiago Splitteris ir Gary Nealas po 7 taškus.

Primename, kad 2007 m. L. Jamesas jau patyrė, ką reiškia finale pralaimėti „Spurs“ kolektyvui - tuomet jo ir Žydrūno Ilgausko atstovaujama Klivlando „Cavaliers“ ekipa savo varžovams neprilygo net 0:4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)