Geriausiu visų laikų planetos krepšininku tituluojamas M. Jordanas visus savo titulus – šešis NBA čempiono žiedus – susišlavė žaisdamas vienoje komandoje, Čikagos „Bulls“. Karjerą supežvaigždė užbaigė 2003-aisiais – 40-metis M. Jordanas dar keletą sezonų atstovavo Vašingtono „Wizards“.

Šių dienų NBA superherojui L. Jamesui – 31-eri. Savo sąskaitoje jis turi tris NBA čempiono titulus, o triumfuoti lygoje jam pavyko su dviem komandomis – Majamio „Heat“ ir „Cavaliers“.

Pastarasis triumfas 2015-2016 m. pirmenybėse buvo itin saldus. „Cavs“ sugebėjo 4-3 pranokti favorite laikytą „Golden State Warriors“ komandą, nors serijoje atsiliko 1-3. L. Jamesas tapo finalo serijos MVP (trečią kartą) ir vasarą skyrė poilsiui – nevyko į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, nors vėliau ir užsiminė jaučiantis nostalgiją nacionalinei ekipai.

Poilsio laikas L. Jamesui leido subrandinti naujus tikslus – žvaigždė nebeslepia, kad vienu iš asmeninių iššūkių laiko M. Jordano pasiekimus – „Cavaliers“ žvaigždė vis dar tikisi pagal titulus bent jau pasivyti, o gal ir aplenkti legendinį Michaelą.

„Tai – mano asmeninis tikslas. Aš niekada nepasiduodu. Mano noras – būti didingesniu nei didis. Manau, tai turėtų būti kiekvieno iš mūsų asmeninis tikslas“, – duodamas interviu JAV žiniasklaidai pareiškė L. Jamesas.

„Jei dirbate kokioje nors kompanijoje – nesvarbu, dizaineriu ar kažkuo kitu, jūs visada randate į ką lygiuotis: „O, aš norėčiau būti kaip tas vaikinas, nes jis viską daro gerai“. Taigi, tokie dalykai yra motyvacija, o aš jos niekada nestokoju. Tai nesikeitė, kad ir kur aš būčiau. Žmonės visada nori pasukti pokalbį apie tokius dalykus, tačiau aš neslepiu – tai yra mano asmeninis tikslas“, – apie savo tikslą prilygti M. Jordanui toliau kalbėjo jis.

Anot L. Jameso, motyvacijos toliau kovoti dėl titulų jam tikrai nepritrūks – puolėjas tvirtina, kad 2016-2017 m. sezone viską pradės tarsi nuo balto lapo.

„Aš esu lygiai toks pat alkanas, kaip ir anksčiau. Lygiai toks, lyg nebūčiau nieko laimėjęs. Natūraliai žmogaus prigimtis sako, kad tu lyg ir turėtum atsipalaiduoti. Tačiau kai sunkiai dirbi ir pasieki rezultatą, pagalvoji: „O kodėl man to paties nepajutus dar sykį?“, – kalbėjo L. Jamesas.

„Cavaliers“ lyderis triumfuodamas prisimena prieš porą metų įvykusį savo sugrįžimą į Klivlandą ir mėgaujasi tuo, kad miesto komandą sugebėjo atvesti ant aukščiausio pjedestalo NBA.

„Aš grįžau į Klivlandą tam, kad miestas ir regionas galėtų švęsti. Ir šventė pavyko. Žinodami, kad aš grįžtu, žmonės pamiršo viską kas buvo Klivlando sporto istorijoje. Nesvarbu, ar tai buvo 60-metė moteris, ar 13-ametis paauglys. Visa tai buvo neįtikėtina. Mėgajuosi tuo, kad suteikiau miestui tokią progą“, – aiškino jis.

Tiesa, kad pasivytų M. Jordaną, puolėjas turi gana ribotus laiko išteklius. Jam jau 31-eri, o profesionalaus krepšininko karjera lygoje retai tęsiasi ilgiau nei iki 37-38 metų.

Visgi paklaustas, ar galėtų žaisti dar 10 metų, L. Jamesas nusikvatoja.

„Žinoma! Tai suteiktų man galimybę žaisti kartu su mano sūnumi arba prieš sūnų“, – teigia juokiasi krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)