„Forbes“ duomenimis, 30-metė NBA superžvaigždė iš reklamos per 2015 m. uždirbo 27 mln. JAV dolerių – tiek pat, kiek ir šveicarų tenisininkas Rogeris Federeris. Nors L. Jamesas su trenksmu sugrįžo į Klivlandą ir išvedė komandą į NBA finalą, krepšininko pajamos iš reklamos per metus sumažėjo net 10 milijonų. Dabar „Forbes“ reitinge L. Jamesas ir R. Federeris dalijasi 3-4 vietas.

Į pirmąją reitingo vietą pakilo 39-erių golfo žvaigždė Tigeris Woodsas, jokio prestižinio turnyro nelaimėjęs nuo 2008-ųjų. Pastaruosius dvejus metus amerikietis žaidžia prastai, yra kamuojamas traumų, painiojasi į įvairius skandalus, tačiau pelningos reklaminės sutartys pajamas sportininkui generuoja ir toliau. Per 2015-uosius T. Woodsas iš reklamos uždirbo 30 milijonų. Lyginant su 2014-aisiais amerikiečio uždarbis sumažėjo 6 mln. dolerių.

Pažymėtina, kad į dešimtuką be T. Woodso pateko ir dar du iš reklamos milžiniškas pajamas gaunantys golfo žaidėjai – 45-erių veteranas Philas Mickelsenas ir karjeros piką pasiekęs 26-erių metų amžiaus šios sporto šakos atstovas Rory McIlroy'us.

Dešimtuke yra ir 27-erių metų Oklahomos „Thunder“ puolėjas Kevinas Durantas, pusę praėjusio sezono praleidęs dėl traumų. Jis per 2015-uosius uždirbo 18 mln. dolerių ir „Forbes“ reitinge su Jamaikos sprinteriu Usainu Boltu jis dalijasi 6-7 vietas.

ReitingasSportininkasSporto šakaVertė (JAV doleriais)
1.Tigeris WoodsasGolfas30 mln.
2.Philas MickelsonasGolfas28 mln.
3.LeBronas JamesasKrepšinis27 mln.
3.Rogeris FedererisTenisas27 mln.
5.Mahendra Singhas DhoniKriketas21 mln.
6.Usainas BoltasBėgimas18 mln.
6.Kevinas DurantasKrepšinis18 mln.
8.Cristiano RonaldoFutbolas16 mln.
9.Rory McIlroy'usGolfas12 mln.
10.Floydas MayweatherisBoksas11,5 mln.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)