Po to, kai „Heat“ krepšininkai po dramatiškos kovos ir pratęsimo 103:100 laimėjo šeštą mačą, serijos rezultatas tapo lygus - 3:3. Taigi dabar NBA finale viską lems paskutinės 48 minutės.

„Heat“ lyderis ir pagrindinis pretendentas į naudingiausio finalo žaidėjo prizą (MVP) LeBronas Jamesas prieš lemiamą mūšį tikino, kad yra pasirengęs atiduoti visas jėgas ir padėti Majamio komandai apginti praėjusiais metais iškovotą čempionės titulą.

„Aš atvykau čia, kad laimėčiau čempionatus, taigi labai noriu pergalės septintose rungtynėse. Jos reikia, jei noriu būti vienu geriausių visų laikų žaidėjų, o mūsų komanda būtų prisiminta kaip viena stipriausių per visą istoriją. Ir mes turime progą tai padaryti - juk ne tiek daug klubų pavyko tapti čempionais du sezonus iš eilės.

Apginti titulą - turbūt sunkiausias dalykas iš visų. Pernai sakiau, kad sunkiausia yra laimėti pirmą kartą, tačiau praėjusių metų atkrintamųjų varžybų ir finalo su šiais metais nepalyginsi nė iš tolo. Taigi ketvirtadienį atiduosiu visas jėgas“, - teigė L. Jamesas.

Jis atskleidė, kad dvikovos išvakarėse stengsis atsipalaiduoti būdamas su šeima ir draugais.

Tuo metu 13 taškų persvarą šeštose rungtynėse iššvaistę „Spurs“ krepšininkai nutarė elgtis priešingai - jie visi kartu susirinko į bendrą vakarienę ir atvirai pasikalbėjo. Prancūzai Tony Parkeris ir Borisas Diaw komandos draugams papasakojo, kaip 2005 metų Europos čempionato pusfinalyje su Graikijos rinktine taip pat per paskutinę minutę išleido pranašumą iš savo rankų ir pralaimėjo, tačiau nepalūžo ir kitą dieną mače dėl trečios vietos nugalėjo Ispaniją.

Lemiamų, septintųjų, NBA finalo rungtynių tarp „Heat“ ir „Spurs“ klubų pradžia - 4 val. nakties iš ketvirtadienio į penktadienį (Lietuvos laiku). Susitikimo eigą ir rezultatą padės tiesiogiai sekti pagrindinis Lietuvos naujienų portalas DELFI.

Įspūdingas NBA filmukas prieš septinąsias finalo rungtynes:

Jei visgi finale triumfuotų „Spurs“ kolektyvas, jis laimėtų penktą lemiamą NBA seriją iš tiek pat galimų (5/0) ir pagal šį pasiekimą nusileistų tik legendiniams Čikagos „Bulls“ (6/0) su Michaelu Jordanu, triumfavusiems visuose šešiuose žaistuose NBA finaluose.

Primename, kad 2007 m. L. Jamesas jau patyrė, ką reiškia finale pralaimėti „Spurs“ kolektyvui - tuomet jo ir Žydrūno Ilgausko atstovaujama Klivlando „Cavaliers“ ekipa savo varžovams neprilygo net 0:4.

„Heat“ klubas NBA čempionu yra tapęs dukart - 2006 (4:2 prieš Dalaso „Mavericks“) ir 2012 m. (4:2 prieš Oklahomos „Thunder“), o „Spurs“ keturiskart - 1999 (4:1 prieš Niujorko „Knicks), 2003 (4:2 prieš Naujojo Džersio „Nets), 2005 (4:3 prieš Detroito „Pistons“) ir 2007 m. (4:0 prieš Klivlando „Cavaliers).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)