„Forbes“ apskaičiavo, kad keturis kartus naudingiausias NBA krepšininkas ir du kartus čempionas L. Jamesas yra daugiausiai uždirbantis stipriausios pasaulio lygos krepšininkas.

Paskaičiuota, kad per sezoną L. Jamesas uždirba apie 71 mln. JAV dolerių. Į šią sumą įeina ir krepšininko alga, ir visi kiti iš reklamų gauti pinigai.

L. Jameso uždarbis per sezoną siekia beveik 23 mln. JAV dolerių, o didžiąją dalį pinigų žaidėjui moka sportinės aprangos ir avalynės gigantė „Nike“, su kuria krepšininkas yra sudaręs ilgalaikę sutartį.

Neabejotinas „Cavaliers“ lyderis taip pat yra investavęs į vieną žinomiausių Anglijos futbolo klubų „Liverpool“.

L. Jamesas ir praėjusį sezoną buvo daugiausiai uždirbantis krepšininkas – „karaliaus“ piniginę papildė 64,6 mln. JAV dolerių.

Antroje daugiausiai uždirbančių NBA krepšininkų vietoje atsidūrė Kevinas Durantas – jis per sezoną uždirba apie 56,2 mln. JAV dolerių.

Oklahomos „Thunder“ žvaigždė per sezoną iš klubo susižeria kiek daugiau nei 20 mln. JAV dolerių. Krepšininkas irgi turi sutartį su „Nike“, taip pat susižeria nemenką sumą iš „2K Sports“ bei „American Family Insurance“ draudimo.

Trečias daugiausiai uždirbantis lygos krepšininkas – Kobe Bryantas. Los Andželo „Lakers“ gyva legenda yra geriausiai apmokamas NBA krepšininkas – paskutinį sezoną rungtyniaujanti „juodoji mamba“ šį sezoną uždirbs 25 mln. JAV dolerių. Iš kitų šaltinių K. Bryantas taip pat sulauks apie 25 milijonų.

Joe Johnsonas (25 mln.) ir Chrisas Boshas (22 mln.) tapo vieninteliais NBA krepšininkais, kurie uždirba virš 20 mln. JAV dolerių, tačiau nepatenka tarp turtingiausių žaidėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)