28 metų 203 cm ūgio puolėjas šį sezoną taikliausiai per savo karjerą atakuoja krepšį „iš žaidimo“ ir iš trijų taškų zonos – atitinkami 57 ir 41 proc. taiklumu. „Karalius” reguliariajame sezone per 38 minutes rinkdavo 26,8 taško, atkovodavo 8 ir perimdavo 1,7 kamuolio bei atlikdavo 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Heat“ lyderis papuola į geriausių NBA krepšininkų dešimtukus rezultatyvumo, rezultatyvių perdavimų, perimtų kamuolių ir pataikymo procento statistikos kategorijose.

L. Jamesas prisijungė prie tokių žaidėjų kaip Billas Russellas, Kareemas Abdulas–Jabbaras, Wiltas Chamberlainas ir Michaelas Jordanas, kurie MVP apdovanojimą atsiėmė bent keturis kartus.

„LeBronas šio titulo vertas,” - sako Majamio „Heat“ vyr. treneris Erikas Spoelstra. „Šiame sezone jis rungtyniauja daug geriau, nei paskutiniuose dviejuose. Dauguma žmonių nebetikėjo, kad Jamesas dar gali tobulėti. Tačiau jis įrodė, kad jie klydo”.

Praėjusią savaitę antrą vietą geriausiai besiginančio žaidėjo rinkimuose užėmęs atletas dar nori pagerinti baudų pataikymo procentą.

„Privalau pagerinti baudų metimų pataikymą. Pataikau 75 procentus., o noriu bent 80-ies. Tai mano kitas tikslas. O po to tęsiu tai, ką dariau per pastaruosius kelerius metus“, – sako puolėjas.