Pirmajame pusfinalyje Mičigano universiteto ekipa gynybinio stiliaus rungtynėse 69:57 (22:29, 47:28) pranoko turnyro išsišokėlius Loyolos „Ramblers“.

Tik vienuoliktą vietą pajėgiausių savo konferencijos komandų reitinge užėmę „Ramblers“ tapo vos ketvirtuoju tokio žemo skirstymo klubu, sugebėjusiu iškopti į finalo ketverto turnyrą, tačiau, kaip ir visos trys iki šiol tą padariusios ekipos, savo žygį baigė turnyro pusfinalyje.

Pastarąjį kartą 2013-ais metais NCAA finale žaidusius Mičigano universiteto atstovus į pergalę vedė 20-ies metų vokietis Moritzas Wagneris. Trečius metus šioje komandoje žaidžiantis Berlyno „Albos“ jaunimo sistemos auklėtinis tapo rezultatyviausiu ir daugiausiai kamuolių atkovojusiu šio susitikimo krepšininku.

Negana to, 211 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas užfiksavo pusfinalyje seniai nematytą rezultatą. Iki Wagnerio, paskutinuoju žaidėju šiame etape surinkusiu bent 20 taškų ir 15 atkovotų kamuolių buvo legendinis Hakeemas Olajuwonas.

Berlyne gimusiam Vokietijos talentui šių metų naujokų biržoje prognozuojamas antrojo rato šaukimas, tačiau sėkmingas pasirodymas svarbiausiose universitetų lygmens mūšiuose gali smarkiai kilstelėti Wagnerio reputaciją.

„Wolverines“: Moritzas Wagneris 24 (10/16 met., 3/7 trit., 15 atk. kam.), Charlesas Matthewsas 17 taškų.

„Ramblers“: Cameronas Krutwigas 17, Claytonas Custeris 15, Aundre Jacksonas 10 taškų.

Visiškai kitokį krepšinį stebėjo antrojo pusfinalio žiūrovai. Naują NCAA finalo ketverto tritaškių rekordą užfiksavę Vilanovos „Wildcats“ snaiperiai pajėgiausių skirtingų konferencijų ekipų dvikovoje tiesiog subombardavo Kanzaso „Jayhawks” krepšį ir triumfavo rezultatu 95:79 (47:32, 48:47).

Net 18 tolimų metimų šiąnakt pataikę stratego Jay'aus Wrighto auklėtiniai į finalą iškopė antrą kartą per pastaruosius trejus metus. Užpraėjusiame sezone „Cats“ fantastiškame trileryje Kriso Jenkinso tritaškio su sirena dėka 77:74 palaužė Šiaurės Karolinos universitetą ir antrą kartą istorijoje tapo NCAA čempionais.

Šiais metais Vilanovos klubą į priekį veda NBA naujokų biržoje dalyvausiantys Mikalas Bridgesas ir Jalenas Brunsonsas. Abiems šiems žaidėjams, kaip ir Kanzasui atstovaujančiam ukrainiečiui Sviatoslavui Mykhailiukui žadamas šaukimas pirmajame biržos rate, o krašto puolėjas Bridgesas gali savo pavardę išgirsti ir pirmajame šaukimų dešimtuke.

„Wildcats“: Ericas Paschallis 24 (10/11 met., 4/5 trit.), Jalenas Brunsonas 18 (6 rez. perd.), Omari Spellmanas ir Dante DiVincenzo po 15, Mikalas Bridgesas ir Philas Boothas po 10 taškų.

„Jayhawks“: Devonte Grahamas 23, Malikas Newmanas 21 (8 atk. kam.), Sviatoslavas Mykhailiukas 10 taškų.

Kardinaliai skirtinga krepšinio filosofija besiremiančių „Wildcats“ ir „Wolverines“ dvikova San Antonijuje vyks naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)