Likus žaisti 15,4 sek. Maya Moore metimu iš vidutinio nuotolio į priekį išvedė Minesotos „Lynx“ komandą, tačiau jau kitoje atakoje sunkiu dvitaškiu atsakė ir Los Andželo „Sparks“ lyderė Nneka Ogwumike.

„Lynx“ lemiamai atakai dar turėjo 3,1 sek., tačiau Lindsay Whalen tolimas šūvis aidint sirenai buvo netikslus.

Penktąsias serijos rungtynes „Sparks“ krepšininkės laimėjo 77:76 (17:18, 11:16, 26:21, 23:21), o seriją 3-2, bei trofėjų į viršų kėlė po 14 metų pertraukos.

Verta pažymėti, kad įtampa laikėsi viso lemiamo mačo metu: pirmaujanti komanda keitėsi net 24 kartus, lygus rezultatas švieslentėje degė 11 sykių, be to, nei viena ekipa nė sykio į priekį nepabėgo dviženkliu skirtumu.

Naudingiausia finalo serijos žaidėja (MVP) pripažinta buvo Candace Parker, penktose rungtynėse pelniusi net 28 taškus ir dar atkovojusi 12 kamuolių. Dvigubu dubliu prie triumfo prisidėjo ir didvyrė N. Ogwumike, kurios sąskaitoje – 12 taškų ir tiek po krepšiais sugriebtų kamuolių.

Tuo metu „Lynx“ komandoje, kuri finale žaidė jau penktą kartą per pastaruosius šešerius metus (laimėjo tris), geriausiai pasirodė jau minėta M. Moore. Ketvirto WNBA titulo siekusi amerikietė surinko 23 taškus ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)