83:78 svečius įveikę kauniečiai antrajame ketvirtyje spurtavo net 18:0 ir susikrovė persvarą, kurios „Armani“ krepšininkai nebesugebėjo panaikinti. Nepaisant pralaimėjimo, sėkmingai Milano krepšininkų gretose pasirodė abu lietuviai – Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

Pirmasis aikštėje praleido 18 minučių ir surinko 14 taškų – daugiausiai šį sezoną Eurolygoje. Nepaisant sėkmingų rungtynių, apie savo nuopelnus puolėjas daug kalbėti nepanoro.

„Aš tiesiog stengiuosi daryti tai, kas nuo manęs priklauso. Kiek žaidžiu, tiek išnaudojo progas, kiek nežaidžiu – tiek ne. Kartais išeina geriau, kartais blogiau. Krepšinis yra komandinis sportas.

Sezono pradžia kol kas, nepaisant šiandienos pralaimėjimo, yra tikrai nebloga. Svarbiausi yra komandos rezultatai. Mūsų komanda yra lygiavertė – kartais lyderiai bus vieni, kartais kiti, o savo asmeninio žaidimo stengiuosi nesureikšminti“, – rezultatų svarbą akcentavo M. Kuzminskas.

Nepaisant komandos draugo kuklumo, padrąsinančių žodžių jam negailėjo A. Gudaitis.

„Džiugu, kad jis po truputį persilaužia ir randa savo žaidimą. Jis tikrai gali žaisti ir mes visi tai žinome“, – M. Kuzminskui ir toliau demonstruoti solidų krepšinį linkėjo Milano klubo aukštaūgis.

Nors Kauno ekipa ir pabėgo antrame ketvirtyje, tačiau „Armani“ ne kartą buvo pasiviję svečius ir net turėjo progą persverti rezultatą. Vis dėlto puiki „Žalgirio“ gynyba sustabdė iki šiol vidutiniškai net po 87 taškus rinkusio Simone Pianigianio auklėtinius ir rungtynių nebepaleido. Apmaudą dėl iššvaistytos progos liejo ir M. Kuzminskas.

„Dar vienas neišnaudotas šansas. Visiškai šiemet nemokame išlaikyti persvarų. Žaidėme šiemet ir su CSKA, ir su „Real“ trečiame ketvirtyje turėjome 15 taškų persvaras, neišlaikėme. Su „Žalgiriu“ irgi pradėjome gerai, antrame kėlinyje turėjome 7 taškų persvarą, o po kelių minučių jau atsiliekame 8 ar 10 taškų. Mūsų bėda ta, kad nėra pastovumo.

Pabaigoje svarbiausia smulkmenos. Kiekvienas neatkovotas kamuolys ar pramestas metimas viską lemia. Čia yra detalės ir jos nulėmė, kad šiandien buvome prastesni“, – nusivylimo komandos žaidimu neslėpė vilnietis.

Komandos draugui atitarė ir 16 taškų bei 7 atkovotus kamuolius Kaune surinkęs A. Gudaitis.

„Pirmoje pusėje davėme „Žalgiriui“ daug lengvų taškų. Jie įsijautė ir arena įsijautė. Antroje pusėje jie mus baudė labai iš pikenrolo ir vadinamojo pikenpopo su penktu numeriu (Brandonu Daviesu – red.past.), o mes neapsigynėme. Jį gerai matė ir išnaudojo komandos draugai po pikenrolo, o jis pats tikrai gerai šiandien pataikė į krepšį. Aišku, rungtynių gale dar turėjome šansą kabintis, bet nepasisekė“, – atviravo aukštaūgis.

Žalgirio vidurio puolėjas aikštėje praleido beveik 29 minutes, per kurias surinko 27 taškus, 10 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvius perdavimus ir net 35 naudingumo balus. Amerikiečio naudą šeimininkų ekipai pabrėžė ir M. Kuzminskas.

„Jis labai geras žaidėjas. Visiems Daviesas sukelia daug problemų. Kažko nepadarėme prieš jį. Grįšime į Italiją, analizuosime žaidimą, o dabar yra sunku pasakyti“, – gūžčiojo pečiais puolėjas.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniams tai buvo tik pirmoji pergalė namie šį sezoną ir tik ketvirtoji iš dešimties galimų apskritai. Nepaisant prasto kauniečių starto, M. Kuzminskas patikino, kad jo buvęs klubas dar pademonstruos rezultatus, kurių tikisi gerbėjai.

„Aš manau, kad jų žaidimo stilius yra išlikęs pakankamai panašus. Natūralu, kai komandą palieka vieni svarbiausių žaidėjų – išvažiavo pagrindinis įžaidėjas, reikia prisitaikyti, iš naujo atrasti lyderius, sudėti akcentus. „Žalgirio“ sezonas yra geras, tiesiog nepasisekė kelios rungtynės, kurias lėmė paskutiniai metimai. Pabaigoje visada gali laimėti ar pralaimėti. Praeitą sezoną daugiau laimėjo, šiemet kol kas – ne, bet aš manau, kad jų sėkmė apsisuks ir viskas bus gerai“, – šypsodamasis optimizmo linkėjo M. Kuzminskas.

Kitas šio sezono Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais gruodžio 6-ąją dieną, ketvirtadienį. Š. Jasikevičiaus auklėtiniai į svečius priims 5 pergales iš 9 galimų turinčią Pirėjo „Olympiakos“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)