VTB Vieningoje lygoje pirmadienio vakarą susitiko dvi ir Eurolygoje žaidžiančios komandos – Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ (3/4) namuose pranoko Maskvos CSKA (4/2). Nors pirmoje rungtynių pusėje teko vytis varžovus, po pertraukos R. Kurtinaičio auklėtiniai perėmė iniciatyvą ir nugalėjo 86:78 (12:18, 23:23, 21:14, 30:23).

„Šiandien žaidėme taip, kaip norėjome, padarėme tik 8 klaidas, žaidėme taktiškai tvarkingai su stipriu varžovu, ieškojome silpnų vietų CSKA gynyboje ir jas išnaudojome. Strategiškai viskas buvo teisinga, plano išpildymas geras ir turime rezultatą – gražią pergalę“, – sakė R. Kurtinaitis.

Rimas Kurtinaitis ir "Chimki" / FOTO: vtb-league.com

„Chimki“ ketvirtajame kėlinyje gana greitai atsiplėšė nuo varžovų ir pakankamai ramiai užbaigė rungtynes, o į pergalę Maskvos srities komandą vedė vienas geriausių savo karjeros rungtynių sužaidęs aukštaūgis Gregas Monroe. Amerikietis per 35 min. pelnė 28 taškus (10/17 dvit., 8/8 baud.), atkovojo 10 kamuolių, išprovokavo 11 pražangų ir surinko 33 efektyvumo balus.

„Pagaliau žaidėme geras rungtynes. Šiandien buvo visiškai nesvarbu, kas vyko anksčiau, kaip mes žaidėme iki šios dvikovos. Tai – derbis, rungtynės su CSKA, kada reikia žaisti visa jėga. Mes tai padarėme, ypač antroje dvikovos dalyje. Po didžiosios pertraukos pradėjome labai gerai gintis, turėjome daug energijos, o tinkamai apsigynę galėjome greitai užpulti, taip surinkome daug taškų. Pasakyčiau, kad tai mūsų žaidimas: agresyvi gynyba ir greitas puolimas“, – po dvikovos sakė „Chimki“ snaiperis Dairis Bertanis.

R. Kurtinaičio kariaunai kol kas tai yra pati solidžiausia sezono pergalė.

Iki šiol oficialiose rungtynėse lietuvio treniruojama ekipa VTB lygoje pranoko tik Krasnojarsko „Jenisej“ ir Talino „Kalev“, o pralaimėjo net 4 sykius.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Problemų dėl koronaviruso turėjusiai komandai dar prasčiau sekėsi Eurolygoje, kur per 7 turus laimėti pavyko vos sykį.

Kitas rungtynes R. Kurtinaičio auklėtiniai turėtų žaisti Eurolygoje penktadienį namie su Milano „Armani“. Tiesa, Ettore Messinos auklėtiniams gali ir netekti vykti į Rusiją žaisti dvejas rungtynes. Milano „Olimpia Armani“ informavo, kad klube sekmadienio vakarą nustatytas ne vienas koronaviruso atvejis.

Remiantis tokiose situacijose įsigaliojančiu protokolu, Ettore Messinos treniruojamas kolektyvas iš karto sustabdė treniruotes. Užsikrėtę asmenys, kurių tapatybės ir tikslus skaičius nėra nurodomi, atsidūrė izoliacijoje. Antradienio rytą „Olimpia Armani“ krepšininkams bus atliekami papildomi koronaviruso testai, apie susidariusią situaciją informuota Eurolyga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)