„Visų pirma, džiaugiuosi, kad išlyginome seriją ir susigrąžinome aikštės pranašumą. Žinoma, lengva nebuvo. Žinojome, kad teks išeikvoti daug nervų, taip ir buvo, bet šiandien labai dailiai ir koncentruotai žaidėme gynyboje, tad praleidome tik 49 taškus. Dėkingas vyrams už triūsą ir darbą, kurį parodė rungtynėse“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Neptūno“ snaiperiai buvo uždaryti „Lietuvos ryto“ gynybos gniaužtuose – aikštės šeimininkai tritaškius metė tragiškai – pataikė vos 2 iš 25 bandymų (8 proc.). Klaipėdiečiai dvitaškių taiklumu taip pat nespindėjo – pataikė 11 iš 33 dvitaškių metimų (33,3 proc.), taip pat prametė 10 baudos metimų (21/31).

Tuo tarpu vilniečiai tritaškiais nepiknaudžiavo, tačiau tikslą pasiekė kas trečias jų tolimas metimas (4/12, taiklumas – 33,3 proc.).

Pasiteiravus, kas nutiko rungtynių pradžioje, kad jau antrąją rungtynių minutę teko prašyti minutės pertraukėlės, „Lietuvos ryto“ treneris atsakė: „Negalima paleisti rungtynių. Kartais ir per penkias minutes gali paprašyti ir dviejų minučių pertraukėlių, jei matai, kad komanda aikštelėje jaučiasi nekomfortiškai, nesusitvarko su nervine įtampa, kas ir buvo rungtynių pradžioje. Teko ją nuimti ir viskas pajudėjo į priekį“.

Kalbėdamas apie Jimmy Baroną, kuris šiose rungtynėse buvo rezultatyviausias – pelnė 16 taškų, R. Kurtinaitis teigė: „Vilniuje jis žaidė tik 22 sekundes, nes rungtynės buvo įtemptos ir mes į aikštę leidome aukštesnį penketą, kuris geriau gynėsi. Vilniuje man nebuvo kada jo panaudoti, nes tai buvo spėlionės, o spėlionių aš nemėgstu. Šiandien mes rungtynių pradžioje surizikavome, Baronas gerai atsiskleidė ir buvo vienas iš variklių. Šiandien gerai žaidė ir Loukas Mavrokefalidis, gynyboje buvo užsivedęs ir daug davė puolime. Mes juo tikime, jis geras žaidėjas. Aš tikiu iki galo, aš tikiu savo vaikinais“, – akcentavo „Lietuvos ryto“ treneris.

Žurnalistams prakalbus, kad „Lietuvos ryto“ žaidėjai tinkamai sureagavo į pralaimėjimą Vilniuje ir jau Klaipėdoje kovėsi kitaip, R. Kurtinaitis džiaugtis tuo neskubėjo.

„Serija tik prasidėjo, aš išvis nereaguoju į reakcijas. Taip, mums nepasisekė rungtynės Vilniuje, bet mes atsirevanšavome Klaipėdoje, tačiau negaliu sakyti, kad jau viskas yra gerai. Yra lygu ir viskas prasideda iš naujo.

Manau, kad tarp mūsų su Klaipėda nėra labai svarbus aikštės pranašumas. Svarbu, kaip vyrai nusiteikę, kaip kovoja, kaip susitvarko su nervais. Nesakyčiau, kad čia atlikome kažką super gerai“, – teigė R. Kurtinaitis.

Maksvytis užsiminė apie skirtingas patirtis

„Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis apgailestavo dėl neišnaudoto šanso laimėti namuose.

„Lietuvos rytas“ šiandien visiškai supančiojo mūsų puolimą. Gynėmės gana neblogai, bet patys pelnėme tik 49 taškus. Manau, kad pirmoje rungtynių dalyje turėjome daug variantų pabėgti į priekį, pelnyti lengvus taškus – tritaškius, tačiau jų nesumetėme ir tada jau prasidėjo baimė – mesti-nemesti, „Rytas“ dar labiau susispaudė, tada prametėme ir iš po krepšio. Šiandien varžovai žaidė gerau ir laimėjo“, – reziumavo „Neptūno“ vyr. treneris.

Jis žaidėjams rūbinėje akcentavo, kad kova buvo ir tą atspindi laimėta kova dėl atšokusių kamuolių – 45:40, tačiau šįkart pritrūko sėkmės, o galbūt pritrūko ir tokio lygio rungtynių patirties.

„Metėme gerus metimus ir juos prametėm. Gali būti, kad namų komandą slegia didesnė įtampa, jie nori savo namuose žūtbūt laimėti, o svečiai galbūt žaidžia labiau atsipalaidavę“, – garsiai svarstė K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)