Žinomas krepšinio treneris stratego karjerą tęs Azerbaidžane, Baku BC „Sabah“ klube, kuris lietuviui įteikė 1,5 metų trukmės sutartį.

Jis trenerio kėdėje pakeitė makedoną Bobaną Mitevą, komandai vadovavusį nuo šio sezono pradžios.

Sabah“ įveikė FIBA Europos taurės turnyro atranką, bet pagrindinio turnyro D grupėje kalnų nenuvertė: per 6 mačus iškovojo 1 pergalę, patyrė 5 nesėkmes ir į kitą etapą nepateko.

2022 metais įkurtas krepšinio klubas jau debiutiniame sezone iškovojo šalies čempionų titulą.

Klubo branduolį šiuo metu sudaro 6 JAV krepšininkai, taip pat atstovauja latvis Artjomas Butjankovas, kroatas Pavle Marcinkovičius bei 5 vietiniai Azerbaidžano krepšininkai.

„Jau ne pirmas kartas, kai sezono viduryje perimu komandos vairą. Iš patirties žinau, kad laukia intensyvus laikotarpis, bet tam esu pasiruošęs.

Pats klubas naujas, tačiau turi ambicijų kilti aukštyn, dalyvauti Europos turnyruose, nestokoja idėjų. Beje, tai pirma Azerbaidžano komanda po Baku „Gala“, kuri šiemet po 18 metų pertraukos varžėsi Europoje“, – Delfi tvirtino 63-ejų krepšinio specialistas.

Jis šią savaitę paliko Lietuvą, o prieš kelionę mintimis apie naują karjeros stotelę pasidalino laidoje „Krepšinio zona“.

„Esu ne kartą minėjęs, kad dairausi į Azijos pusę. Galvojau apie Japoniją, tą pačią Kiniją, bet, deja, nepavyko. Na, atėjo kvietimas iš Azerbaidžano. Ten esu dirbęs, šalis labai pasikeitusi nuo metų, kada aš ten darbavausi.

Tie finansai kitokie, ir tas požiūris kitoks. Kai atvykau 2002-aisiais, teko pradėti nuo nulio.

Džiaugiuosi, kad praėjo 18 metų nuo sezono, kada paskutinį kartą dirbau Baku (2006 m.). Vėl mane kviečia, tik kitokiu statusu“, – prisipažino R. Kurtinaitis.

Anot jo, kaip ir naujoje darbovietėje, daugelyje Azerbaidžano klubų netrūksta legionierių iš JAV, o tai byloja apie solidžias finansines galimybes.

„Mūsų komandai „Sabah“ sezono pirmoje pusėje atstovavo 8 amerikiečiai. Po FIBA Europos taurės pasirodymo du jau atleisti. Prieš kelionę visų tarptautinių rungtynių peržiūrėti nespėjau, stebėjau apžvalgas, ką jie ten žaidžia.

Kitą sezoną klubas nori jėgas išbandyti FIBA Čempionų lygoje, čia varžosi ir „Rytas“. Pasakyčiau, amerikiečiai palieka visai neblogą įspūdį.

Nenoriu vardinti sumų, bet tos galimybės solidžios. Taip, įdomu, bet niekada iš pradžių neklausiu „kiek mokėsite man“. Pirmiausia išsiaiškinu apie klubo biudžetą, lūkesčius, ko norima pasiekti ir kokie tikslai. Tai man svarbiau.

Žinau, kiek jie gali mokėti užsieniečiams ir pagal tai jie lenktų apie 10 LKL komandų. Esmė, kodėl važiuoju, tai vėl viskas prasideda iš pradžių. Naujas etapas – kilti aukštyn.

Mane žavi galimybė kurti. Jie mane žino nuo tų senų laikų, kai dirbau Baku, todėl ir kviečia“, – savo pasirinkimą aiškino krepšinio specialistas.

„Ar pačiam mokės 10 tūkst. dolerių per mėnesį?“, – laidoje „Krepšinio zona“ klausė jos vedėjas Vaidas Čeponis.

„Mokės, Vaidai, mokės. Matau, kaip rūpiniesi mano atlyginimu, turbūt ir išleist norėsi kartu su manimi“, – juokėsi R. Kurtinaitis.

Įdomu tai, kad jis puikiai pažįsta Azerbaidžano prezidentą Ilhamą Alijevą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją