-

„Mes pagerbėme į viršų kylančią Lietuvos vėliavą, bet himno negirdėjome. Bet jeigu mums būtų pasakę, kad skamba kitas himnas – būtumėm galvas nusukę ir nulipę nuo pakylos“, – antradienio rytą į Lietuvą su pasaulio čempionato aukso medaliu sugrįžęs pasakojo Arvydas Bareikis.

Rinktinės vyr. treneris Algimantas Šatas pripažino, kad situacija buvo tikrai nemaloni, tačiau šventinės ceremonijos sugadinti nesiryžo. Susisgribę turnyro organizatoriai iškart puolė atsiprašinėti lietuvių, teisindamiesi atsitiktine klaida.

„Atleidom, – atsidūsta naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas krepšininkas. – Nieko nepakeisi. Diplomatiniai ryšiai dabar yra svarbiausia. Gal šalies vadovai sutvarkys šį nesusipratimą.“

Lietuvių apdovanojimas – vaizdo įraše nuo 32:00 min.:

Be pralaimėjimų pirmenybėse žengusi Lietuvos komanda finale susitiko su amerikiečiais. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 18 sekundžių lietuviai pirmavo 2 taškais ir sėkmingai sužaidė gynyboje. Tačiau kamuolį atkovojęs A. Bareikis jį atidavė tiesiai varžovui į rankas, todėl teko prasižengti. JAV žaidėjas sumetė abi baudas ir rezultatas tapo lygus. Paskutinė ataka priklausė lietuviams.

„Turėjau daug erdvės, pasitikėjau savimi ir įmečiau lemiamą metimą. Bet po savo klaidos jau galvojau, kad tikrai pralaimėsim. Tačiau pasitikėjimo savimi nepraradau. Įmetęs pergalingus taškus pasijaučiau tarsi pasakoje. Tokio jausmo niekada nesu patyręs. Net sunku nupasakoti“, – lemiamas finalo akimirkas prisiminė A. Bareikis.

Lietuvos vyrų rinktinė pasaulio čempione tapo trečią kartą iš eilės. Finalo didvyriu tapęs A. Bareikis gavo naudingiausiojo prizą (MVP), o Gediminas Žukas ir Andrejus Zenevičius kartu su rusu, graiku ir amerikiečiu pateko į simbolinį turnyro geriausiųjų penketuką.

Lietuvos krepšininkai - pasaulio kurčiųjų čempionato nugalėtojai! Štai tas lemiamas dvitaškis su pražanga, kuris išplėšė pergalę prieš amerikiečius! :)Posted by Sportas.lt on 2015 m. liepos 12 d.

2013 metais dėl trūkusios achilo sausgyslės A. Bareikis buvo priverstas praleisti olimpines žaidynes, kuriose lietuviai pasidabino aukso medaliais. Į rinktinę sugrįžęs 34-erių įžaidėjas ypatingai džiūgavo dėl asmeninio prizo, bet duoklę atidavė ir komandos draugams.

„Turėjau 3 metų pertrauką, todėl dabar Dievas man įteikė tokią dovaną. Bet tai ne mano vieno nuopelnas – rinktinėje svarbiausia buvo komandinė dvasia“, – sėkmės paslaptį atskleidė A. Bareikis.

Šiemet rinktinės vienybė išryškėjo lemiamoje čempionato stadijoje, kuomet jai teko žaisti be trečiame mače sunkią traumą patyrusio lyderio Roberto Puzino.

„Nežinau, kaip kitose rinktinėse, bet kas dėl darbo – botago nereikėjo, – juokėsi strategas. – Nebuvo jokių incidentų: nei kas cigaretę užtraukė, nei kas išėjo alaus išgerti. Pas vyrus tokių įpročių nėra.“

Be jau minėtų A. Bareikio, G. Žuko, A. Zenevičiaus ir R. Puzino, pasaulio čempionais taip pat tapo Justinas Navlickas, Martynas Vainius, Karolis Birieta, Algirdas Pazdrazdis, Lukas Laurinaitis, Arūnas Kubilius, Lukas Pečiulis ir Mantvydas Vaičiulis.

Kitą vasarą Lietuvos kurtieji dalyvaus Europos čempionate, kuriame sieks sugrįžti ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio, nes 2012 metais Turkijoje jie tenkinosi sidabro medaliais.

Tuo metu Linos Dambrauskaitės treniruojamos Lietuvos krepšininkės planetos pirmenybių finale 54:68 nusileido amerikietėms ir tenkinosi sidabro medaliais.

14 taškų į varžovių krepšį įmetė Justina Burbaitė-Mačiulienė, 13 - Gabrielė Valaitytė, 11 - Jurgita Šegždaitė. Lietuvos rinktinėje taip pat žaidė Agnė Žegytė (7 tšk.), Ramunė Eskertaitė (5 tšk.), Deimantė Naruševičiūtė (2 tšk.), Gražina Jocytė, Rūta Pazdrazdienė (po 1 tšk.). Sidabru taip pat pasidabino Aušra Milašauskaitė, Sonata Bareikienė, Jurgita Jankutė-Meškinė ir Jurgita Navickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)