Iki penktadienio vakaro jam vadovaujant „Fenerbahče“ laimėjo 7 kartus ir buvo patyrusi vos vieną nesėkmę. Bet Kaune Turkijos grandai net 75:98 neprilygo Andrea Trinchieri pajėgoms.

„Labai sudėtingas vakaras mums. Laurynas Birutis primėtė iš vidutinio nuotolio, bandėme keisti gynybą... Bet žinote, nėra jokios prasmės kalbėti apie kažkokias taktikas, iš mano pusės – jokio tikslo.

Kai komandos neparuoši žaisti, pabaigoje buvo net šiek tiek gėda. Norisi tik dingti kuo greičiau iš „Žalgirio“ arenos ir užmiršti tai“, – nelinksmai kalbėjo Š. Jasikevičius.

Ar galėjo Stambulo ekipą užmigdyti sėkminga atkarpa, kuomet per paskutines 8-erias rungtynes laimėtos 7 dvikovos?

„Sunku pasakyti. Problemų, žinoma, visada bus. Dar ketvirtadienį oro uoste pabrėžiau, kad aš paprastai labiausiai kreipiu dėmesį į pastangas, į profesionalumą. Tad mūsų darže tikrai dar yra kur dirbti.

Manęs, kaip trenerio, negali užliūliuoti nebloga atkarpa. Yra reikalų pas mus ir jų bus. Bendrąja prasme manęs netenkina profesionalumas. Jei rezultatai geri, tai dar nereiškia, kad komandos viduje yra viskas gerai.

Sakau, ekipa žengia į priekį, malonu laimėti, bet jos viduje nėra viskas nuostabu“, – mįslingai kalbėjo Š. Jasikevičius. Strategas jau ryte turėjo blogą nuojautą.

„Per rytinį pamėtymą man jau buvo viskas aišku. Nematau jokio pozityvo mūsų pasirodyme. Sakau, norisi užmiršti tokias rungtynes, tai žiaurus vakaras mums“, – kartojo „Fenerbahče“ vedlys.

Jis nemano, kad daugiau laiko pratyboms turėjęs „Žalgiris“ kažkuo labai nustebino.

„Galima nesunkiai paskaičiuoti, kiek po minučių pertraukėlių taškų pelnė Brady Manekas ir Keenanas Evansas. Tai įprastas dalykas. Kalbant apie „Žalgirio“ sportinę formą, paprastai varžovai žaidžia taip, kaip tu jiems leidi. Mes ne tik leidome (žaisti), bet dar ir raudoną kilimą išklojome.

„Žalgirio“ šansai Eurolygoje? Nė nežinau, atvirai pasakius, nežiūrėjau į turnyro lentelę“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Statistika
Keenan Evans

Rungtynių apžvalga:

Pirmąjį tarpusavio susitikimą Stambule dramatiškai laimėjo „Fenerbahče“ – 80:78.

Nuo tada įvyko pokyčiai „Žalgirio“ trenerių štabe – Kazį Maksvytį pakeitė A. Trinchieri, su kuriuo kauniečiai Eurolygoje per ketverias rungtynes laimėjo dukart.

Š. Jasikevičiui stojus prie „Fenerbahče“ vairo ekipa Eurolygoje laimėjo 7 kartus ir suklupo tik kartą.

„Fenerbahče“ šiame susitikime vertėsi be savo lyderio – keletą savaičių dėl traumos nežais Nigelis Hayesas-Davisas.

„Žalgiris“ pagaliau turėjo visus žaidėjus – į rikiuotę savaitgalį grįžo Arnas Butkevičius, Eurolygoje nežaidęs nuo lapkričio 30 d., kai susižeidė pėdą mače su Milano „Olimpia“.

Po savaitės „Žalgiris“ viešės Belgrade ir susitiks su „Partizan“, „Fenerbahče“ namie priims Bolonijos „Virtus“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)