Jaunieji „Kadžio“ krepšininkai, surinkti iš Vilkaviškio, Pilviškių ir Marijampolės filialų, U18 amžiaus grupėje kovojo iš visu jėgų.

Deja, Lietuvos atstovai negalėjo pasipriešinti galingiems Lenkijos, Vokietijos ir Austrijos klubams ir į atkrintamas varžybas nepateko.

Geriau sekėsi U22 amžiaus grupes krepšininkams. Komanda buvo sudaryta iš KK „Kadis“ atstovu ir dviejų Anykščių „Volupio“ krepšininkų.

Grupėje užimta pirma vieta, ketvirtfinalyje sutriuškinti „Berlin Sud“ (Vokietija) krepšininkai rezultatu 98:49. Pusfinalyje teko susitikti su vienu turnyro favoritu „Blackout“ klubu (Austrija), kuriame buvo surinkti visame pasaulyje rungtyniaujantys krepšininkai. Varžovai buvo nugalėti rezultatu 82:56.

Tą pačią dieną finale teko grumtis su kitu Austrijos klubu „Basket Flames“. Po nepaprastai įtempto finalo, kuri tiesiogiai transliavo Austrijos, Vokietijos ir Šveicarijos televizijos, rezultatu 60:53 triumfavo KK „Kadis“ atstovai. Gražuolę nugalėtojų taurę į viršų kėlė komandos kapitonas Marijus Užupis.

Vaikinams pergale pasiekti padėjo stiprus fizinis pasiruošimas, patirtis įgyta ankstesniuose turnyruose ir gera nuotaika. Po finalo rungtynių mūsų krepšininkai susilaukė didelio žurnalistu dėmesio, o gerbėjų gretas papildė jaunimas iš stiprių ir Europoje gerai žinomų krepšinio mokyklų.

Kitą dieną dėjimų konkurse dalyvavo Audrius Damušis. Jam pavyko atrankoje užimti pirmą vieta, bet didžiajame finale mūsiškiui nepasisekė.

Komandai atstovo M. Užupis, A. Damušis, Vytautas Čėsna, Mantas Varnagiris, Gintaras Balčiūnas, Karolis Šukys, Evaldas Černauskas, Ignas Juškevičius, Modestas Krasauskas. Treneriai Tomas Vyšniauskas ir Marius Bučinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją