Pagal per dvejas – pusfinalio ir didžiojo finalo – rungtynes surinktus balus L. Birutį (29) lenkė Džordže Gagičius su 51, Keenanas Evansas su 37, Margiris Normantas ir Martynas Echodas (abu po 34), Marcusas Fosteris su 33, Gytis Radzevičius su 32 bei Deividas Sirvydis ir Leonardas Thorpe'as (abu po 30), o Gediminas Orelikas sukaupė lygiai tiek, kiek ir karūnuotas žalgirietis (29).

Vis dėlto žurnalistų balsai lėmė, kad verčiausiu KMT finalo ketverto MVP prizo buvo išrinktas būtent šeimininkų vidurio puolėjas, finale Panevėžio „Lietkabelį“ (86:70) nubaudęs 12 taškų (6/8 dvitaškiai) ir 13 naudingumo balų, o per pusfinalį su „Šiauliais“ (87:77) pasižymėjęs 12 taškų (5/5 dvitaškiai, 2/6 baudos) ir 16 naudingumo balų.

Rimčiausią konkurenciją Laurynui sudarė čempionais tapę jo komandos draugai – taip pat žiniasklaidos atstovų simpatijų sulaukę K. Evansas ir Tomas Dimša. Tiesa, Keenanui koją pakišo prastas pasirodymas pusfinalyje ir nebūdingai jam kreivai skridę tritaškiai metimai – tikslą pasiekė tik 1 iš 11 bandymų, kai Eurolygoje amerikietis fiksuoja net 46 procentų pataikymą.

Tuo metu T. Dimšai tiesiog pritrūko šiek tiek efektyvumo – jis finišavo su 25 balais ir šiek tiek atsiliko nuo L. Biručio, kuris galėjo pasigirti ir įspūdingu dvitaškių taiklumu (11/13 metimų, 85 proc.), ir geriausiu +/- rodikliu. Laurynui būnant aikštėje kauniečiai savo varžovus pranoko 24 taškais, tai yra minimaliai daugiau nei žaidžiant K. Evansui ar Edgarui Ulanovui – 23.

Po apdovanojimų ceremonijos kalbinti KMT nugalėtojai pripažino, kad Biras taip buvo įvertintas ir pagerbtas visiškai pelnytai.

Tuo pačiu laureatas paneigė jau prieš maždaug dešimtmetį NBA lygoje ir ją nušviečiančioje spaudoje keltą teoriją, kad centrai – ne be dėmesio centre ir netolimoje ateityje gali kaip dinozaurai išvis išnykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)