Galingais dėjimais varžovų krepšį drebinęs Aaronas White'as sakė, kad rungtynės su „Barcelona“ kauniečiams buvo vienos geriausių šio sezono Eurolygoje.

„Žaidėme kaip komanda, gerai gynėmės, laikėmės trenerio numatyto žaidybinio plano, o ir daugelis vyrukų šiose rungtynėse pasitempė ir rodė tai, ką geriausiai moka“, – kalbėjo amerikietis.

Šiose rungtynėse „Žalgiris“ varžovams leido pelnyti 74 taškus, o tai buvo vienas geriausių rodiklių šį sezoną.

„Gindamiesi buvome labai agresyvus, perėmėme daug kamuolių, o taip pat kontroliavome kovą po krepšiais. Tai buvo vienas svarbiausių faktorių šiose rungtynėse, nes „Barca“ Ispanijos taurę laimėjo būtent dėl to, jog gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių“, – sakė A. White'as.

Paulius Jankūnas rungtynėse atliko sau retą veiksmą – blokavo metimą. A. White'as tokį kapitono akibrokštą aiškino kaip iššūkį komandos draugams.

„Neseniai visi juokavome, kad jo žaidime trūksta blokuotų metimų, todėl šiandien jis buvo pasiruošęs mums įrodyti, kad dar gali kilti“, – juokėsi aukštaūgis.

Pats P. Jankūnas sakė, kad tai tikrai ne pirmas kartas, kai jis blokuoja metimą.

„Kad ir ką padarau, jie visada šį sezoną audringai reaguoja. Per treniruotes aš „priblokuoju“ daug, todėl nežinau, kodėl jie čia taip stebisi“, – sakė aukštaūgis.

Kalbėdamas apie rungtynes P. Jankūnas džiaugėsi, kad pagaliau pavyko įvykdyti trenerio planą.

„Kontroliavome visas rungtynes, o kaip treneris ir sakė, gera gynyba ir žaidybinio plano laikymasis buvo svarbiausi šio susitikimo faktoriai, o taip pat nedarėme ir labai didelių taktinių klaidų“, – sakė komandos kapitonas.

Pasak žalgiriečio, komandai labai padėjo ir atsarginiai žaidėjai.

„Visi, kurie kilo nuo suoliuko, į žaidimą įnešė papildomos energijos ir atidavė visas savo jėgas, todėl ir iškovojome pergalę“ – džiaugėsi P. Jankūnas.

„Žalgirio“ kapitonui šios rungtynės buvo įsimintinos ir kitaip. 3 taškus pelnęs puolėjas tapo ketvirtuoju daugiausiai rungtynių sužaidusiu Eurolygos krepšininku. 33 metų krepšininkui dvikova su „Barcelona“ buvo 285-oji karjeroje. Jis aplenkė Graikijos aukštaūgį Ioannį Bourousį ir atsilieka nuo kito graiko Niko Zisio (305) bei ispanų Felipe Reyeso (310) ir Juano Carloso Navarro (336).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)