Nors ALBA penktadienį Kaune laimėjo vienženkliu skirtumu (79:71), svečiai buvo pranašesni pagal visus statistikos parametrus, ką iškalbingai byloja bendras abiejų komandų naudingumo balų santykis – 106:62.

„Esu laimingas dėl žaidėjų parodytų pastangų. Jie kontroliavo rungtynes iki pertraukos puikiai puldami ir neblogai gindamiesi. Vienintelė problema buvo tai, kad po savuoju krepšiu nesusirinkdavome atšokusių kamuolių. Bet antroje mačo dalyje apvertėme situaciją aukštyn kojomis ir jau patys labai gerai kovėmės po varžovų lenta“, – komentavo I. Gonzalezas.

Jo auklėtiniai iš Kauno pergalę išsivežė pirmą kartą istorijoje, nutraukę trijų nesėkmių seriją tarpusavio susitikimuose.

Vis dėlto 46-erių ispanas, praėjusią vasarą ALBA vairalazdę perėmęs iš savo tautiečio Aito Garcia Reneseso, apie varžovų pasiūlytą pasipriešinimą atsiliepė pagarbiai.

„Čia laimėti visada sunku. Manau, jie išbandė viską, kad laimėtų, tikrai stengėsi. Bet mes žaidėme išties gerai ir nusipelnėme pergalės“, – teigė Berlyno klubo strategas.

Diplomatiškas jis buvo ir pasiteiravus, kodėl nė karto nekvietė auklėtinių pasitarimui.

„Kartais per rungtynes išnaudoju visas minutės pertraukėles, kartais jų nereikia – priklauso nuo įvykių“, – sakė I. Gonzalezas.

Vis dėlto nors žodžiai byloja viena, veiksmai – ką kita. Nepanašu, kad ALBA penktadienį Nemuno saloje būtų rimčiau pajutusi pavojų.

Tačiau „Žalgirio“ puolimo lyderiu pirmą kartą tapusiam T. Cavanaugh atrodė, kad rungtynių metu šeimininkai turėjo realių galimybių perlaužti įvykių eigą.

„Sunku taip pralaimėti namuose, stebint saviems sirgaliams. Blogai pradėjome mačą, aš pats – pagrindinis to kaltininkas. Varžovai iškart šoko ant mūsų, ir paskui turėjome bandyti juos vytis visas rungtynes. Nors pristabdėme ALBA ir vertėme atakuoti iš sunkių padėčių, iki galo darbo nepadarydavome, nes prastai atsitvėrėme priešininkus nuo krepšio, leidome kartoti metimus.

Mums sezono startas – sunkus, labai apmaudu. Skaudu, kai esi taip arti, kad jau gali užuosti pergalės kvapą – bet galiausiai lieki tuščiomis. Taip norisi tą pergalę padovanoti vaikinams rūbinėje ir sirgaliams tribūnose... Na, mes tai dar padarysime“, – optimizmo stengėsi neprarasti 27-erių amerikietis, 2019-2020 metais žaidęs ALBA gretose.

Jei per ankstesnius 7 turus puolėjas fiksavo vos 3 naudingumo balų vidurkį, penktadienį jų užsitarnavo 14: pelnė 17 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

Tiesa, asmeninėje mikrodvikovoje vis tiek neprilygo tautiečiui Luke'ui Sikmai, surinkusiam 23 naudingumo balus.

Kita vertus, prieš pastarąjį gynyboje dar prasčiau sekėsi kitam buvusiam „albatrosui“ Nielsui Giffey, kuris pats atsakė 5 taškais.

– Ar tikrai rungtynių metu pasitaikė momentų, kai „Žalgiriui“ buvo pakvipę pergale?Delfi paklausė T. Cavanaugh

– Geras buvo mūsų spurtas antro kėlinio pabaigoje, o po pertraukos grįžome į aikštę Janio Strelnieko tritaškiu. Viskas atrodė neblogai, lyg ir buvome perėmę iniciatyvą, bet neapsigynėme. Paskutinio ketvirčio pradžioje vėl buvome priartėję – tuomet nužudė neatkovoti kamuoliai. Bet tikrai jaučiau, kad esame visiškai šalia tikslo.

– Kaip įvertintumėte dabartinę komandos psichologinę būseną?

– Pasitikėjimo savimi nėra labai daug – sunku, kai nematai darbo rezultatų. Bet mes vis dar tikime, žinome, ką galime nuveikti. Tiesiog iki šiol dar nė sykio nepavyko tinkamai sužaisti visų 40 minučių. Atgauti pasitikėjimą padeda rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje, bet tai, aišku, ne tas pats kaip Eurolyga.

– „Žalgiris“ metė vos 4 baudų metimus – trūksta agresijos?

– Taip, turėtume agresyviau žaisti per baudos aikštelę. Lukas Lekavičius tai daro ir sukuria progų sau bei kitiems, bet to nepakanka. „Lengvų“ taškų mums trūksta, o jie dvigubai svarbūs, kai komanda stringa puolime.

– Mačas su buvusia komanda jums buvo ypatingas?

– Žinoma. Visada norisi laimėti prieš pažįstamus vyrukus. Labai gerbiu ALBA žaidėjus, su kuriais susidraugavau ir daug iš jų išmokau. Bet tai tik prideda daugiau motyvacijos kautis dėl pergalės. Norėjau jos ir dėl Nielso, kuris Berlyne praleido nemažai metų.

– Jūsų tiesioginis oponentas šįkart buvo ALBA lyderis L. Sikma. Kas yra sunkiausia žaidžiant prieš jį?

– Žaidžiau prieš jį treniruotėse ištisus metus, tad neblogai pažįstu. Luke'as – fenomenalus žaidėjas, universalus, protingas, energingas. Dėl savo sugebėjimo perduoti kamuolį jis visus aplink save paverčia geresniais ir niekada nepristabdo. Labai jį gerbiu.

Šeimininkai penktadienį vertėsi be traumuotų Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, ALBA trūko tik neseniai po sudėtingos kelio traumos atsigavusio Stefano Peno.

Pergalių ir pralaimėjimų balansas komandų tarpusavio susitikimų istorijoje – vis dar palankesnis kauniečiams, laimėjusiems 6 iš 11 rungtynių.

„Žalgiris“ po savaitės Eurolygos sezoną tęs svečiuose pas Madrido „Real“ (Ispanija), ALBA priims nugalėtojų titulą ginantį Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)